Δελαβέκουρας: H Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεοκοπία της

Την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε σχόλιο του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News, δήλωσε ότι η Ελλάδα πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθεί στη χρεοκοπία εξαιτίας των ασφυκτικών τόκων εξυπηρέτησης του χρέους που είναι αναγκασμένη να πληρώσει

Την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε σχόλιο του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News, δήλωσε ότι η Ελλάδα πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθεί στη χρεοκοπία εξαιτίας των ασφυκτικών τόκων εξυπηρέτησης του χρέους που είναι αναγκασμένη να πληρώσει.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις του κ. Γκιούλ, όπως αποδίδονται από την εφημερίδα Hurriyet Daily News, ανέφερε τα εξής: «H Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεοκοπία της. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να την υποτιμά».

Μιλώντας ανεπισήμως σε συνάντηση οδηγών λεωφορείων ο κ. Γκιουλ είπε: «Όπως γνωρίζετε, επισκεπτόμαστε ευρωπαϊκές χώρες πολύ συχνά. Ζηλεύουν πραγματικά την Τουρκία. Η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει. Εάν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει, τότε του ζητούν υψηλό επιτόκιο. Εάν η δυνατότητα αποπληρωμής είναι υψηλή, τότε το επιτόκιο είναι χαμηλό».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Γερμανία ανησυχεί, επειδή τελευταία αξιόλογοι Τούρκοι, που ζουν στη Γερμανία, επιστρέφουν στην Τουρκία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.