Τα μάθατε τα νέα;

Αποτρόπαιες στατιστικές: Περίπου 16,6 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο έχασαν μέσα στο 2010 τον έναν ή και τους δύο γονείς τους από AIDS! Εννοείται ότι τα περισσότερα από αυτά (για την ακρίβεια τα 14,9 εκατομμύρια) προέρχονται από την υποσαχάρεια Αφρική, όπου «η μάστιγα του αιώνα» εξακολουθεί να θερίζει, όχι μόνο τους ενηλίκους αλλά και τους ανηλίκους, πολλοί εκ των οποίων είναι ήδη φορείς του AIDS από την κούνια τους.

* Αποτρόπαιες στατιστικές: Περίπου 16,6 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο έχασαν μέσα στο 2010 τον έναν ή και τους δύο γονείς τους από AIDS!

* Εννοείται ότι τα περισσότερα από αυτά (για την ακρίβεια τα 14,9 εκατομμύρια) προέρχονται από την υποσαχάρεια Αφρική, όπου «η μάστιγα του αιώνα» εξακολουθεί να θερίζει, όχι μόνο τους ενηλίκους αλλά και τους ανηλίκους, πολλοί εκ των οποίων είναι ήδη φορείς του AIDS από την κούνια τους.

* Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη και είναι… κουβαρντού, τουλάχιστον στην Αυστραλία: Γυναίκα, που με την κατάθεσή της έστειλε έναν ομογενή πρώην υπουργό στη φυλακή για παιδεραστία και διάθεση ναρκωτικών σε ανηλίκους, κέρδισε αποζημίωση 438 χιλιάδων δολαρίων καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι κακώς είχε απολυθεί από τη θέση της, στο γραφείο τού εν λόγω, μετά τις αποκαλύψεις της. 

* Η Τζίλιαν Σνέντον, αυτό είναι το όνομά της, είχε καταγγείλει ότι ο πρώην υπουργός ιθαγενών Μίλτος Ορκόπουλος έκανε ενδοφλέβιες ενέσεις ηρωίνης σε ανήλικα αγόρια και στη συνέχεια συνουσιαζόταν μαζί τους. Ο ίδιος στην αρχή αρνήθηκε τις κατηγορίες, όταν όμως δεν υπήρχαν περιθώρια διαφυγής παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το 2008 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 χρόνων, με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον τα εννέα από εκείνα ώσπου να έχει δικαίωμα αποφυλάκισης.

* Και μια συμβουλή για ακόμη πιο αστραφτερά χαμόγελα, γιατί, όπως φαίνεται, η γιαγιά σας που θεωρούσε τη μαγειρική σόδα ως το νούμερο ένα λευκαντικό των δοντιών, δεν σας τα έλεγε καλά όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρά την ιδιότητά της να αφαιρεί τους λεκέδες, η σόδα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά γιατί καταστρέφει την αδαμαντίνη, κάνοντας την οδοντοστοιχία σας πιο θαμπή. Εχει δηλαδή αποτελέσματα αντίθετα από τα επιθυμητά. Το ίδιο και η χρήση ξιδιού και λεμονιού, που καταστρέφουν το σμάλτο. Οπότε αφήστε το… φαρμακείο της φύσης και αγοράστε μια καλή οδοντόκρεμα.

***

Κύριε διευθυντά.

Οπως ακριβώς το είχα προβλέψει: η παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη (στο σκίτσο) από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (ποινή που του επιβλήθηκε «για κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας»), όχι μόνο δεν θα… κάμψει την αγωνιστική πορεία του προς την απόλυτη αποθέωση του υπερεγώ του, αλλά θα του δώσει την ευκαιρία να ασχοληθεί με την ενίσχυση της δημόσιας εικόνας του όπως μόνο εκείνος γνωρίζει. Βγαίνοντας δηλαδή και πάλι μπροστά, αν όχι από το μετερίζι της πολιτικής, τότε από τα στούντιο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Ναι, καλά διαβάσατε, και του κινηματογράφου, καθώς εκτός από τις συχνές-πυκνές εμφανίσεις του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στο Alter, ο κ. Ψωμιάδης θα εμφανιστεί ως guest στη νέα ταινία του Ομηρου Ευστρατιάδη με τίτλο «Οι Πόντιοι: Next generation», υποδυόμενος τον εαυτό του. Και αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το κάνει για να προωθήσει τον ποντιακό ελληνισμό από τον οποίο κατάγεται, όλοι όσοι γνωρίζουμε τον εθισμό του στην κάμερα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ενορχηστρώνει τις δημόσιες σχέσεις του και την επιρροή του στις λαϊκές μάζες, ξέρουμε πολύ καλά ότι επιτέλους βρήκε τον ρόλο του! Γι’ αυτό και του απονέμω προκαταβολικώς το «Χρυσό βατόμουρο»!

Μετά τιμής

Πανδώρα

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.