Σκύλους αποκτούν και τα ΕΚΑΜ

Τετράποδους συνεργάτες αποκτούν οι αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτατικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, «επιτρέπεται στις ΕΚΑΜ των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης η χρήση αστυνομικών σκύλων στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής τους».

Τετράποδους συνεργάτες αποκτούν οι αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτατικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, «επιτρέπεται στις ΕΚΑΜ των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης η χρήση αστυνομικών σκύλων στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής τους».

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο ρόλος των σκύλων θα είναι να συνεισφέρουν στον εντοπισμό κακοποιών· θα χρησιμοποιούνται μάλιστα ακόμα και για την ακινητοποίηση τους.

Υπενθυμίζεται πως οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. «βγήκαν» για περιπολίες στους δρόμους πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ σήμερα τους συναντά κάποιος κυρίως σε γήπεδα.

Από την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιείται επίσης ομάδα αστυνομικών σκύλων, που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για την ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.