S & P: Στα 30,5 δις. ευρώ η έκθεση των κυπριακών τραπεζών για την Ελλάδα

Η έκθεση των κυπριακών τραπεζών στο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στα 30,5 δις ευρώ, ή 168% του ΑΕΠ της Κύπρου, ανέφερε την Μ. Τετάρτη σε έκθεσή του ο oίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P).

Η έκθεση των κυπριακών τραπεζών που αφορούν στο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στα 30,5 δις ευρώ, ή 168% του ΑΕΠ της Κύπρου, ανέφερε την Μ. Τετάρτη σε έκθεσή του ο oίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P).

«Ανάλογα με τον χρόνο και την έκταση ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα, εκτιμούμε ότι το συνολικό κόστος του κυπριακού δημοσίου για να στηρίξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα κάτω από αυτό το αρνητικό σενάριο θα κυμαίνεται μεταξύ 1,3 δις και 2 δις ευρώ, μεταξύ 6% και 10% του ΑΕΠ της Κύπρου», εκτίμησε ο αναλυτής της Benjamin Young.

Η S&P εκτιμά ότι το συνολικό επίπεδο ιδίων κεφαλαίων του συνόλου του κυπριακού τραπεζικού συστήματος θα αυξηθεί από το 12,2% στο 2010 στο 14% το 2011, μέσω αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων και της έκδοσης μετατρέψιμων ομολόγων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.