Επιασαν «τσιγαράδικο» στο Αιγαίο

Στο λιμάνι της Σητείας για έλεγχο οδηγείται αυτή την ώρα φορτηγό πλοίο με σημαία Ουκρανίας και 8μελές πλήρωμα, όλοι υπήκοοι Ουκρανίας, το οποίο θεωρείται ύποπτο για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.

Το πλοίο είχε εντοπιστεί το βράδυ της Δευτέρας νότια της Μήλου ωστόσο το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού δεν μπορούσε να το προσεγγίσει για έρευνα λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Τελικά το απόγευμα της Τρίτης λιμενικοί της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου να επέμβουν και να ακινητοποιήσουν το πλήρωμα του πλοίου.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του πλοίου ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας μετά την εύρεση σημαντικής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στην Αργολίδα όπου συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου.

Ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ έκαναν έρευνα σε τρία φορτηγά μέσα στα οποία εντοπίστηκαν 1.700 μεγάλες κούτες με 850.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις οδηγούς των φορτηγών τα οποία είχαν ελληνικές, βουλγαρικές και ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα τσιγάρα εκφορτώθηκαν από φορτηγό πλοίο σε ιχθυοτροφείο στη θέση Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας και οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο υπηκόους Ρουμανίας, φύλακες του ιχθυοτροφείου και έναν εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης ενώ αναζητείται ο συνεταίρος του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.