Τι αλλάζει στο φορολογικό νομοσχέδιο

Νέα δέσμη αλλαγών – προσθηκών στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών λίγο πριν γίνει νόμος του κράτους.

Νέα δέσμη αλλαγών – προσθηκών στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών λίγο πριν γίνει νόμος του κράτους.

Το Σώμα φορολογικών διαιτητών θα διοικείται από τον πρόεδρό του ο οποίος θα επιλέγεται από τη Βουλή και θα διατηρείται στη θέση του για μία 5ετία. Παράλληλα, για το κακούργημα της μη απόδοσης φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ εφόσον ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος παραγγείλει την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης, η παραγραφή αρχίζει από την ημερομηνία άσκησης της δίωξης αυτής.

Ακόμη, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής αυξάνεται κατά 300 ευρώ η έκπτωση φόρου εισοδήματος για ιδιοκτήτες ακινήτων θα προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους μέσω του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ΄ οίκον». Με την προσθήκη στο φορολογικό νομοσχέδιο μπορεί κάποιος να έχει έκπτωση φόρου εισοδήματος έως 900 ευρώ. Για δαπάνες έως 3.000 ευρώ η έκπτωση φόρου είναι 20%, ενώ για ποσό από 3.001 έως 6.000 ευρώ η πρόσθετη έκπτωση είναι 10%.

Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα εισπράττουν ειδικό επίδομα επίτευξης στόχων οι υπάλληλοι του νέου Σώματος Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων, ενώ περιορίζεται σε ποσοστό 10% επί του συνόλου του προσωπικού του ΣΔΟΕ ο αριθμός των υπηρετούντων σ’ αυτό υπαλλήλων με έτη υπηρεσίας άνω των 20.

Ακόμη, προβλέπεται έκπτωση 40% στα τέλη ταξινόμησης των φορτηγών έως 3,5 τόνους για εκείνα που έχουν κυβισμό κινητήρα από 2.000 κ.εκ. έως 3.500 κυβ. εκατοστά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.