Υπουργείο Πολιτισμού Οι πληρωμές των δεδουλευμένων προς τους συμβασιούχους γίνονται κανονικά

Ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όσων συμβασιούχων έμεναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες και πλέον οι πληρωμές καταβάλλονται κανονικά, εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Πολιτισμού. Η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση «η Ακρόπολη, ένα από τα παγκοσμία σύμβολα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού δεν μπορεί να παραμένει κλειστή».

Ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όσων συμβασιούχων έμεναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες και πλέον οι πληρωμές καταβάλλονται κανονικά, εξέδωσε σήμερα το μεσημέριτο υπουργείο Πολιτισμού. Η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση «η Ακρόπολη, ένα από τα παγκοσμία σύμβολα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού δεν μπορεί να παραμένει κλειστή».

Η ανακοίνωση

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ανέλαβε την νομοθετική πρωτοβουλία και επανέφερε τη νομιμότητα, αποκαθιστώντας το αίσθημα δικαίου δίνοντας λύση στο χρονίζον θέμα των απλήρωτων εργαζομένων.

» Με διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή (άρθρο 14, Ν.3878/2010) προβλέπεται η καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλονταν στους εργαζόμενους από 1/1/2008 και μετά.

» Αμέσως δε μετά τη δημοσίευση του Ν.3878/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 20 Σεπτεμβρίου, άρχισαν να καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές για όσους εργαζομένους υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και συνεχίζεται η ενταλματοποίηση και εκταμίευση ανάλογα με τη ροή συγκεντρώσεως των δικαιολογητικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του δημοσίου λογιστικού.

» Αποκαθιστούμε έτσι και σε αυτή την περίπτωση μέσα σε δημοσιονομικά δύσκολες συνθήκες το κύρος και την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους που επί σειρά ετών απασχολούσε εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώνει.

» Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2009 η νέα πολιτική ηγεσία παρέλαβε ένα Υπουργείο, στο οποίο απασχολούνταν εκατοντάδες συμβασιούχοι, πολλοί από τους οποίους δεν πληρώνονταν καν.

» Οι συμβασιούχοι αυτοί προσλαμβάνονταν με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα αντικειμενικό κριτήριο και χωρίς πολλές φορές να πληρούν ούτε καν τα τυπικά προσόντα που ορίζει ο νόμος (πχ. προσλαμβάνονταν ημερήσιοι φύλακες χωρίς γνώση γλώσσας όπως προβλέπει το νομοθετικό διάταγμα 50/2001).

» Ένα χρόνο μετά, έχουμε αποκαταστήσει πλήρως τη νομιμότητα και εφαρμόζουμε διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, με αυστηρή εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων των νόμων 2190/1994 και 3812/2009, όπως πρέπει να γίνεται σ’ ένα κράτος δίκαιου. Συγχρόνως, δεν απασχολείται πλέον στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κανένας εργαζόμενος χωρίς να αμείβεται.

» Απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να προχωρήσουμε σταθερά στο δρόμο της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισονομίας.

» Η Ακρόπολη, ένα από τα παγκοσμία σύμβολα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού δεν μπορεί να παραμένει κλειστή».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.