Προϋπολογισμός Αντιπολιτευτικές βολές για την πορεία των εσόδων

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσίευση των στοιχείων σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για πλήρη αποτυχία του προγράμματος που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα.

Για έωλη και βραχύβια θριαμβολογία σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατηγορεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Για άλλη μια φορά, οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης αποδείχθηκαν ψεύτικες, έωλες και βραχύβιες. Η δήθεν λογιστική υπέρβαση των στόχων, πολύ γρήγορα, έγινε υστέρηση» ανέφερε.

«Και όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση της Τρόικας από τη χώρα μας. Τυχαίο; Δεν νομίζω» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε: «Ζούμε την πλήρη, συνολική και παταγώδη αποτυχία του κατεδαφιστικού προγράμματος, που εφαρμόζουν κυβέρνηση-τρόϊκα στο «πειραματόζωο» που έχει καταντήσει η χώρα μας».

Ο ίδιος ζήτησε, μεταξύ άλλων, την απεμπλοκή από το μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ, τη ριζική επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με χαρακτηριστικά ανάλογα με εκείνα του δημοσίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.