Ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στους Αμπελόκηπους

Ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος για την κουκούλα  άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 44 ακροδεξιών που συνελήφθησαν το Σάββατο, σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης στους Αμπελόκηπους.

Ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος για την κουκούλα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 44 ακροδεξιών που συνελήφθησαν το Σάββατο, σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης στους Αμπελόκηπους.

Σε βάρος των συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι 44 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή και ως τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Ηομάδα των ακροδεξιών κινήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με απειλητικές διαθέσεις -κραδαίνοντας ξύλινα κοντάρια και εκτοξεύοντας ύβρεις- εναντίον κατοίκων και φορέων των Αμπελοκήπων που συμμετείχαν σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Κανελλοπούλου στους Αμπελόκηπους (σταθμός μετρό Πανόρμου).

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και συμπλοκή μεταξύ τους, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών ατόμων από τους αρχικά συγκεντρωθέντες και ενός ατόμου από την ομάδα που προσέγγισε στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα επιτιθέμενα άτομα και μετά από επιχείρηση προχώρησαν στις συλλήψεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.