Τι υποστηρίζει η ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Σε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούσαν σχόλια του Προέδρου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης - ΕΜΣΤ, για το έργο κατασκευής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο κτίριο ΦΙΞ, προέβη η ανάδοχος εταιρία Βιοτέρ.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούσαν σχόλια του προέδρου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης _ ΕΜΣΤ, για το έργο κατασκευής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο κτίριο ΦΙΞ, προέβη η ανάδοχος εταιρία Βιοτέρ.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

H «ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα in.gr της 21.08.2009, που αφορούσε σχόλια του Προέδρου του ΕΜΣΤ, για το έργο κατασκευής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο κτίριο ΦΙΞ, του οποίου είμαστε ανάδοχοι.

Σε απάντηση του εν λόγω δημοσιεύματος θα θέλαμε να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

– Η Βιοτέρ ΑΕ δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτη από την εργολαβία καθώς αυτό δεν είναι νομίμως δυνατόν.

– Αμίαντος καθώς και PAH υπήρχαν διάσπαρτα στην συνολική επιφάνεια του κτιρίου σύμφωνα με την μελέτη της ΠΛΙΝΙΟΣ ΑΕ (εταιρία του Δημοκρίτου) και της γερμανικής εταιρίας Von Lieberman και η απομάκρυνσή τους συντελέστηκε 18 μήνες από την υπογραφή της αρχικής σύμβασης. Σε όλο το ανωτέρω διάστημα, με ευθύνη του ΕΜΣΤ καθώς και των μελετητών που ήταν υπεύθυνοι για την οικοδομική άδεια, ουδεμία εργασία εκτελέστηκε.

– Υπάρχουν σημαντικές οικονομικές οφειλές του ΕΜΣΤ προς την ανάδοχο εταιρεία, από τις μέχρι σήμερα εργασίες.

– Υπάρχει έλλειψη Μελετών καθώς και ασυμφωνία μεταξύ αυτών. Η υποχρέωση Μελετών είναι του ΕΜΣΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του προς Το Βήμα, που δημοσιεύτηκαν και στο in.gr, ο πρόεδρος του ΕΜΣΤ κ. Παύλος Ζαννής, αναφερώμενος σε σχετική ανακοίνωσή τουανέφερε: «Αγνοώ τον λόγο για τον οποίο η ανάδοχος εταιρεία δεν προχώρησε το έργο. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρχαν τεχνικοί ή οικονομικοί λόγοι για αυτή τη βραδύτατη εξέλιξη». Οπως αναφέρεται στη δημοσιευθείσα τότε ανακοίνωση, «από την πλευρά του ΕΜΣΤ παρεσχέθη κάθε δυνατή διευκόλυνση στον ανάδοχο του έργου προκειμένου, έστω και με καθυστέρηση, να ανταποκριθεί στο σύνολο των συμβατικών υποχρεώσεών του. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, όμως, όπως προκύπτει και από την πληθώρα των επιστολών μας, η ανάδοχος εταιρεία ουδέποτε ανταποκρίθηκε».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.