Κάτοικοι εναντίον ιδιωτικού υδροηλεκτρικού σταθμού

ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗλειτουργία του ιδιωτικού υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση Αμπελάκι του ρέματος «Λαγκαδιανό» του Δήμου Τροπαίων Αρκαδίας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κοροβέσης με ερώτησή τουστην οποία τονίζει πως εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ο σταθμός χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Το 2007 η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κάνει δεκτή αίτηση ιδιωτών για να ανασταλεί η εκτέλεση απόφασης του υφυπουργού Γεωργίας, με την οποία εγκρίθηκε επέμβαση σε δημόσια δασική έκταση εμβαδού 11.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗλειτουργία του ιδιωτικού υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση Αμπελάκι του ρέματος «Λαγκαδιανό» του Δήμου Τροπαίων Αρκαδίας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κοροβέσης με ερώτησή τουστην οποία τονίζει πως εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ο σταθμός χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Το 2007 η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κάνει δεκτή αίτηση ιδιωτών για να ανασταλεί η εκτέλεση απόφασης του υφυπουργού Γεωργίας, με την οποία εγκρίθηκε επέμβαση σε δημόσια δασική έκταση εμβαδού 11.650 τ.μ. για την εγκατάσταση και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΗΣ). Επίσης έγινε δεκτή η αναστολή της απόφασης του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου περί εγκρίσεως Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Περιβαλλοντικών Ορων για το έργο, αλλά και η απόφαση ενιαίας άδειας χρήσης νερού- εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων και εγκατάστασης μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού ισχύος 0,99 ΜW στο ρέμα «Λαγκαδιανό».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.