Στο στόχαστρο του ΛΑΟΣ οι απόντες από την ορκωμοσία

Ηπολιτική άβυσσος που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑΟΣ έγινε χθες, ημέρα ορκωμοσίας των νεοεκλεγέντων βουλευτών, ορατή. Τα βλέμματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ δεν διασταυρώνονταν, αλλά και όταν τυχαία αυτό συνέβαινε το ύφος μόνο συμπάθεια δεν έδειχνε. Οι 10 εκλεγέντες βουλευτές του ΛΑΟΣ από την πρώτη στιγμή άρχισαν να σχολιάζουν τους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας ακόμη και τις ενδυματολογικές επιλογές ορισμένων εξ αυτών. Η επιλογή μάλιστα των βουλευτών του κόμματος της Αριστεράς να μην είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας στο όνομα της Αγίας Τριάδας προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις από την πλευρά του προέδρου του ΛΑΟΣ κ.

Ηπολιτική άβυσσος που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑΟΣ έγινε χθες, ημέρα ορκωμοσίας των νεοεκλεγέντων βουλευτών, ορατή. Τα βλέμματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ δεν διασταυρώνονταν, αλλά και όταν τυχαία αυτό συνέβαινε το ύφος μόνο συμπάθεια δεν έδειχνε. Οι 10 εκλεγέντες βουλευτές του ΛΑΟΣ από την πρώτη στιγμή άρχισαν να σχολιάζουν τους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας ακόμη και τις ενδυματολογικές επιλογές ορισμένων εξ αυτών. Η επιλογή μάλιστα των βουλευτών του κόμματος της Αριστεράς να μην είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας στο όνομα της Αγίας Τριάδας προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις από την πλευρά του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη. «Ο καθένας έχει δικαίωμα στην αθεΐα. Εξ αυτού και μόνον όμως δεν νομιμοποιείται να υπεισέρχεται σε θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία» είπε σχετικά ο κ. Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μάλιστα διαπίστωσε «δυσαρμονία λόγων και έργων», καθώς, όπως είπε, «πώς οι βουλευτές του Συνασπισμού αρνούνται να δώσουν τον συνταγματικά καθοριζόμενο όρκο και στη συνέχεια υπογράφουν το πρακτικό της ορκωμοσίας,που έγινε στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος;». Βέβαια, η δήλωση του κ. Καρατζαφέρη στοχεύει προφανώς στη συντήρηση του κλίματος αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είναι γνωστό σε όλους τους κοινοβουλευτικούς, η μη υπογραφή του πρακτικού της ορκωμοσίας μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της έδρας και στη μεταφορά της στον πρώτο επιλαχόντα.

Ακόμη όμως και μετά το τέλος της ορκωμοσίας η… συμπάθεια των βουλευτών του ΛΑΟΣ προς τους κοινοβουλευτικούς συναδέλφους τους δεν έπαψε να εκφράζεται. «Ηρθαν στη Βουλή κάποιοι κύριοι από τον Συνασπισμό με μπλουζάκια και γιλεκάκια,έτοιμοι να πάνε για ποτό σε μπαράκι των Εξαρχείων» είπε βουλευτής του ΛΑΟΣ. Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να ντύνεσαι έτσι σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της δημοκρατίας. Είναι ντροπή. Οχι μόνο για τους συναδέλφους των υπολοίπων κομμάτων αλλά και για τους δικούς σου. O αξιοπρεπέστατος κ. Φ.Κουβέλης ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ανάμεσα στους υπολοίπους» . Στελέχη του κόμματος καυτηρίαζαν και την επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην παρευρίσκονται στην ορκωμοσία, λέγοντας ότι με την ίδια λογική θα έπρεπε να αποχωρήσουν και αυτοί την ώρα της ορκωμοσίας των μουσουλμάνων βουλευτών ως χριστιανοί, δεν έφυγαν όμως σεβόμενοι το τελετουργικό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.