Αρχισε η δίκη του Κ. Πλεύρη για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, άρχισε χθες στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη του δικηγόρου Κ. Πλεύρη και των υπευθύνων της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου. Η δίωξη, που κινήθηκε για πρώτη φορά για το συγκεκριμένο αδίκημα, ασκήθηκε κατόπιν δικαστικής έρευνας η οποία διενεργήθηκε με αφορμή την αναφορά αντιρατσιστικής οργάνωσης για το βιβλίο του κ.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, άρχισε χθες στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη του δικηγόρου Κ. Πλεύρη και των υπευθύνων της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου. Η δίωξη, που κινήθηκε για πρώτη φορά για το συγκεκριμένο αδίκημα, ασκήθηκε κατόπιν δικαστικής έρευνας η οποία διενεργήθηκε με αφορμή την αναφορά αντιρατσιστικής οργάνωσης για το βιβλίο του κ. Πλεύρη «Οι Εβραίοι. Ολη η αλήθεια».

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα, στην οποία κυριάρχησε η ένταση, ήταν μέλη της αντιρατσιστικής οργάνωσης και ομοϊδεάτες του συγγραφέα κατηγορουμένου, ο οποίος είχε δίπλα του και τον γιο του Αθ. Πλεύρη, νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΛΑΟΣ. Στους τοίχους γύρω από το δικαστήριο υπήρχαν κολλημένα χαρτιά με το σύνθημα: «Χίτλερ, Ες-Ες, Ελλάς».

Το δικαστήριο με την έναρξη της δίκης δεν δέχτηκε να παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες δύο πολίτες εβραϊκής καταγωγής διότι κατά την κρίση του «δεν υπάρχει αμέσως παθών».

Η εκπρόσωπος της αντιρατσιστικής οργάνωσης κυρία Αννα Στάη, η οποία εξετάστηκε ως πρώτη μάρτυρας, είπε ότι ο κ. Πλεύρης με το βιβλίο του «προτρέπει συνανθρώπους εναντίον συνανθρώπων μόνο και μόνο γιατί έχουν συγκεκριμένη θρησκεία και καταγωγή».

Επίσης η κυρία Στάη χαρακτήρισε το βιβλίο του κατηγορουμένου «ρατσιστικό που ενσταλάζει μίσος» και συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος θεωρεί υπεύθυνους τους εβραίους ακόμη και για τα μεταλλαγμένα. Ακόμη ανέφερε ότι στο βιβλίο του «εγκωμιάζει τη γενοκτονία και κάνει κάλεσμα για μια νέα». Ο κ. Πλεύρης αντέταξε ότι όλα αυτά «είναι στη φαντασία» της μάρτυρος, η οποία επέμεινε στις θέσεις της, λέγοντας ότι στο βιβλίο του γράφει ότι «κακώς ηττήθηκαν τα Ες-Ες».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δικηγόρος υπεραμύνθηκε του έργου του. Είπε πως είναι ιστορικός και γράφει βιβλία και ότι έχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον να γράφει «κατά των εβραιοσιωνιστών». Επιπλέον ισχυρίστηκε: «Τα έξι εκατομμύρια νεκρών στο Ολοκαύτωμα είναι ένα παραμύθι. Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν θα δικαστώ γι΄ αυτό. Και καλά τους έκαναν».

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.