Περί μεταναστευτικής πολιτικής αντίλογος

Περί μεταναστευτικής πολιτικής αντίλογος ΣΤ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Διαλόγου για τη Μετανάστευση κτλ.» κ. Παύλου με άρθρο του («Το Βήμα» 30/11) επιχειρεί να αντικρούσει κείμενό μου (Το Βήμα» 27/11) όπου επεσήμανα την ανάγκη για μιαν ολοκληρωμένη ελληνική μεταναστευτική πολιτική, δραστική να διαχειρισθεί και ελέγξει τη χύδην σήμερα κατάσταση στον τομέα αυτόν.

Ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Διαλόγου για τη Μετανάστευση κτλ.» κ. Παύλου με άρθρο του («Το Βήμα» 30/11) επιχειρεί να αντικρούσει κείμενό μου (Το Βήμα» 27/11) όπου επεσήμανα την ανάγκη για μιαν ολοκληρωμένη ελληνική μεταναστευτική πολιτική, δραστική να διαχειρισθεί και ελέγξει τη χύδην σήμερα κατάσταση στον τομέα αυτόν. Ας ακολουθήσουμε τη σειρά του αντικρούοντος:


A. Εμείς υπογραμμίσαμε το κατεπείγον μιας εξορθολογισμένης μεταναστευτικής πολιτικής η οποία να καλύπτει όλη την γκάμα του προβλήματος από την υποδοχή ως την ενσωμάτωση των μεταναστών. Και επιμείναμε στην εκπόνηση μελέτης «πόσοι, ποιας ειδικότητας, για πόσο χρόνο και πού». Ο επικριτής μας εδώ περιορίζεται να πει ότι αυτό «συμφέρει στους μετανάστες και αποφεύγουν οι εργοδότες». Προφανώς ανέμενε να εισηγηθούμε κατά των μεταναστών και απογοητεύθηκε!


B. Ο αρθρογράφος με κατηγορεί ως κινδυνολόγο επειδή εισηγούμαι να μη δοθούν υπηκοότητες σε μετανάστες από γειτονικές χώρες, οι οποίες για 100 τόσα χρόνια ισχυρίζονται ότι έχουν μειονότητες στην Ελλάδα και διεκδικούν εδάφη της ελληνικής επικρατείας. Μάλλον αγνοεί τελείως τις εν εξελίξει διεργασίες για Μεγάλη Αλβανία. Ορισμένες θα τις ιδεί μόλις ανεξαρτητοποιηθεί το Κοσσυφοπέδιο και αμέσως μετά αποσχισθεί η γ’ Αλβανία του Τετόβου από τα Σκόπια. Φυσικά, δεν παρακολουθεί τα περί Τσάμηδων και την εσωτερική δυναμική που έχουν εντός Αλβανίας. Μιλάει για «περιθωριακές αλυτρωτικές δηλώσεις τις οποίες αποστρέφονται οι ίδιοι οι μετανάστες».


Ποιος ρώτησε τους μετανάστες και πού είδε την αποστροφή; Δεν γνωρίζει ότι η Επιτροπή Εξωτερικών της Αλβανικής Βουλής ζήτησε να αναγνωριστεί η… «Γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Ελληνες»;


Δεν είδε ότι διεκόπη η επίσκεψη του αρχηγού του ελληνικού κράτους; Δεν είδε το θράσος της αλβανικής ηγεσίας να υπεραμυνθεί των διαδηλωτών; Τι άλλο να κάνουν οι Αλβανοί για να ξυπνήσουν τους υπνώττοντες ημετέρους;


Οσοι παραφιλολογούν περί μαζικής υπηκοότητος αλλοεθνών ας πάρουν κάποια μαθήματα από το πώς η Τουρκία με τους δικούς της παρέδωσε σε ακυβερνησία και οπωσδήποτε ήλεγξε τις εξελίξεις σε δύο χώρες, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία. Από τις 600.000 τουρκογερμανικές ψήφους ούτε μία πήρε η Μέρκελ!


Γ. Ο «υπεύθυνος του ευρωπαϊκού διαλόγου για τη μετανάστευση» δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε ελάχιστους Ελληνες, συνεργούς τούρκων δουλεμπόρων και το κρατικό δουλεμπόριο που κάνει με τους προωθούμενους στην Ευρώπη δυστυχείς μετανάστες το ίδιο το τουρκικό κράτος.


Δ. Εμείς μιλούμε για τη φιλάνθρωπη στάση ζωής των Ελλήνων που τους υπαγορεύει η πίστη τους στην ελληνορθόδοξη παράδοση. Αυτή τους έχει κάνει φιλό – ξενους και τους αποτρέπει την ξενηλασία. Ο κ. Παύλου ανακατεύει διάφορα άσχετα και αντιφατικά μεταξύ τους θέματα.


Αν ωστόσο όντως ασχολείται με τη μετανάστευση, να δει το παράδειγμα της Ολλανδίας της περισσότερο φιλομεταναστευτικής χώρας της Ευρώπης.


H Ολλανδία θέλει να προστατεύσει τον κοινωνικό ιστό της και προς τούτο υπερασπίζεται τώρα εθνική ταυτότητα, κοινωνική συνοχή, πολιτιστική ιδιοπροσωπία και πολιτειακή συγκρότηση.(εκτενής ανάλυση Καναβάκη, Παρεμβολές, IAA). Διαθέτει γι’ αυτό μιαν καταπληκτική Στατιστική Υπηρεσία. Αυτή καταγράφει τα πάντα τη στιγμή που γίνονται. Γνωρίζει πόσοι ξένοι μπαίνουν, πόσοι βγαίνουν, πού κατοικούν, πού εργάζονται, πόσο έχουν ενσωματωθεί και ό,τι άλλο. Στατιστικές αναφορές που υπαγορεύουν μέτρα οδηγούν στην άμεση λήψη τους.


Από τους Ολλανδούς απορρίπτεται σήμερα κάθε ιδεολόγημα. Προτεραιότητα έχει μόνον το εθνικό συμφέρον. Ελπίζω σε αυτό το τελευταίο να συμφωνήσει ο κ. Παύλου.


Ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής είναι βουλευτής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.