Αύξηση στις συναλλαγές των συμβολαίων

ΠΑΡΑΓΩΓΑ Αύξηση στις συναλλαγές των συμβολαίων Αύξηση του όγκου συναλλαγών για όλα τα ΣΜΕ παρατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη. Ειδικότερα, για τα ΣΜΕ επί του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο μέσος ημερήσιος αριθμός συμβολαίων για το διάστημα από 28 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου ανήλθε σε 21.082 συμβόλαια (αύξηση 13,8% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ η μέση ημερήσια αξία

Αύξηση του όγκου συναλλαγών για όλα τα ΣΜΕ παρατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη.


Ειδικότερα, για τα ΣΜΕ επί του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο μέσος ημερήσιος αριθμός συμβολαίων για το διάστημα από 28 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου ανήλθε σε 21.082 συμβόλαια (αύξηση 13,8% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών για το ίδιο διάστημα υπολογίστηκε στα 91,26 εκατ. ευρώ (αύξηση 16,1%).


Στα δικαιώματα αγοράς του FTSE ASE 20 λήξης Μαρτίου το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε σε τιμές άσκησης άνω των 1.700 μονάδων (ATM και ΟΤΜ), ενώ για την ίδια περίοδο στα δικαιώματα πώλησης ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών κατεγράφη σε τιμές άσκησης κάτω των 1.725 μονάδων (ATM και ΟΤΜ). Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε κλείσιμο ανοιχτών θέσεων σε χαμηλές τιμές άσκησης λήξης Μαρτίου τόσο στα δικαιώματα αγοράς όσο και στα δικαιώματα πώλησης.


XA – Αγορά Παραγώγων – ΔΑΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.