Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ώστε, όπως είπε, να λειτουργήσει ως ένα πολιτικό και οικονομικό στρατηγείο στη Βόρεια Ελλάδα, επεσήμανε η αρμόδια υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα.

«Επιβάλλεται η αναδιοργάνωση του ρόλου και της αποστολής του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, για να μπορέσει να παράγει αποτελεσματικό έργο, να καταστεί σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας στην περιοχή και να γίνει πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης», επεσήμανε η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.

«Εμείς στους Ανεξάρτητους Έλληνες, θέλουμε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης να αποτελεί ένα εργαλείο ανάπτυξης με αυξημένες αρμοδιότητες, που θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει ως ένα πολιτικό και οικονομικό στρατηγείο στη Βόρεια Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για το δίκαιο της Ελλάδας. Θα είναι ακόμα μια δύσκολη μάχη. Να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε χρόνο για καθυστερήσεις. Στη διαδρομή του χρόνου θα αποτιμηθεί η συνεργασία ενός δεξιού και ενός αριστερού κόμματος. Εμείς το τολμήσαμε και είμαστε υπερήφανοι. Αυτή η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί αυτούς που την στήριξαν», είπε κλείνοντας την ομιλία της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.