Σε τραγωδία κατέληξε η πρεμιέρα της ταινίας του ήρωα Μπάτμαν «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή», σε ένα σινεμά σε προάστιο του Ντένβερ, όταν ένας μασκοφόρος ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 40 με 50.

Τον αριθμό επιβεβαίωσε πριν από λίγα λεπτά ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντένβερ, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι ο δράστης συνελήφθη.

Όπως ανέφερε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KOA, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, 30 λεπτά μετά την έναρξη της ταινίας, μέσα στην αίθουσα που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο στο προάστιο Ορόρα, ενώ στη συνέχεια πέταξε δακρυγόνο.

«Οι παρευρισκόμενοι μας είπαν ότι θεώρησαν ότι πρόκειται για μέρος της ταινίας. Νόμιζαν ότι άκουγαν πυροτεχνήματα, δυνατούς θορύβους όταν ξαφνικά άρχισαν να βλέπουν τις σφαίρες», δήλωσε στο Sky News η Μπρέντα Στιούαρτ από το ραδιόφωνο ΚΟΑ, ενώ ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο CNN, ότι είδε έναν τύπο να ανεβαίνει τις σκάλες και να πυροβολεί.

«Παραλάβαμε δύο τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά μας ενημέρωσαν ότι είναι πολλοί ακόμη σαν κι αυτούς», τόνισε η Νικόλ Γουίλιαμς, εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Ντένβερ «Swedish Medical Center».

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε εκκένωση της περιοχής, πραγματοποιώντας ελέγχους για την ύπαρξη τυχόν εκρηκτικού μηχανισμού.