Ο γενικός γραμματέας του κορυφαίου συνδικαλιστικού βρετανικού οργάνου, του Trades Union Congress (TUC) Μπράντεν Μπάρμπερ, καταδίκασε τα επεισόδια που συνέβησαν κατά την ογκώδη συγκέντρωση του Σαββάτου κατά των περικοπών που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση.

Ο Μπράντεν Μπάρμπερ τόνισε ότι η δραστηριότητα λίγων εκατοντάδων ατόμων δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από το μήνυμα της επίσημης διαδήλωσης, η οποία ήταν η ογκωδέστερη από το 2003, μετά δηλαδή τα μαζικά αντιπολεμικά συλλαλητήρια για το Ιράκ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν αρκετά μετά την έναρξη της πορείας, αρχικά στην Όξφορντ Στριτ και αργότερα στην πλατεία Τραφάλγκαρ και γύρω από αυτή.

Νεαροί συγκρούστηκαν με την αστυνομία, πέταξαν μπογιές και αυτοσχέδια εκρηκτικά κατά κτιρίων, όπου στεγάζονται επιχειρήσεις και τράπεζες. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε 214 συλλήψεις.

Κατά τα επεισόδια συνολικά 66 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 31 αστυνομικοί. Η αστυνομία δηλώνει ότι μελετά φωτογραφίες και τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας και ενδέχεται να προβεί σε νέες συλλήψεις.

Τα επεισόδια καταδίκασε και ο αρχηγός των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τη βία. «Καταδικάζω απερίφραστα όσους προχώρησαν σε πράξεις βίας» είπε.