Tο «Judas», το πολυαναμενόμενο δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ της Lady Gaga «Born this way» κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες στο διαδίκτυο, τέσσερις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του (19/4).

Το νέο σινγκλ προκαλεί ήδη θύελλα αντιδράσεων από χριστιανικές οργανώσεις και ακόμη μεγαλύτερη αναμένεται να ξεσηκώσει το βίντεο κλιπ -το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η Λοριέν Γκίμπσον, που σκηνοθετεί και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του βίντεο κλιπ της εκκεντρικής σούπερ σταρ, δήλωσε στο MTV ότι θα είναι «πρωτοποριακό», αν και παραδέχθηκε πως το αμφιλεγόμενο θέμα του την προβληματίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για το εν λόγω κλιπ, η Lady Gaga υποδύεται τη Μαρία Μαγδαληνή. Χωρίς ωστόσο να έχουμε δει πως θα είναι ντυμένη, ο πρόεδρος της Ένωσης Καθολικών στις ΗΠΑ Μπιλ Ντόναχιου αποκάλεσε την διάσημη σταρ «ατάλαντη και άνευ σημασίας καλλιτέχνιδα» και πρόσθεσε: «Η Lady Gaga συνεχίζει να σοκάρει τους Καθολικούς και γενικότερα τους Χριστιανούς. Έχει μεταμορφωθεί σε καρικατούρα του εαυτού της. Είναι ανεπαρκής και το μόνο που θέλει είναι να σοκάρει».

«Νομίζει ότι θα κάνει κάτι πρωτοποριακό. Ανοησίες. Εκμεταλλεύεται τον χριστιανισμό για να καλύψει την «αταλαντοσύνη» της, τις βαρετές συναυλίες της… Σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο. Πλησιάζουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Είναι κόλπο».

Είναι λοιπόν, τόσο αναστατωμένη η Καθολική Εκκλησία που η Gaga θα υποδυθεί τη Μαρία Μαγδαληνή; «Ίσως αν διέθετε πραγματικό ταλέντο να ήμασταν πιο προσβεβλημένοι. Δεν βαριέστε» απάντησε στην ιστοσελίδα «Hollywood Life» ο Μπιλ Ντόναχιου.

Ωστόσο, η Λοριέν Γκίμπσον σύμφωνα με τη δήλωσή της στο MTV, θεωρεί ότι δεν πρέπει να κρίνουμε την καλλιτέχνιδα και το βίντεο κλιπ, αν δεν το δούμε πρώτα.

Και προσθέτει: «Εγώ είμαι πιστή Χριστιανή και η καριέρα μου είναι απόδειξη της ύπαρξης και της βοήθειας του θεού στη ζωή μου. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ήδη την Gaga και την βλασφημία ως προμελετημένο σχέδιο, αλλά θα ανακαλύψουν τελικά πόσο σημαντικό και πρωτοποριακό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει. Είναι ένα μήνυμα που θα σοκάρει τον κόσμο, με την καλή έννοια».