Είναι η εποχή που οι καλές ιδέες αγοράζονται για πολλά χρήματα. Το Instagram δημιουργήθηκε το 2010 από δύο απόφοιτους του κολεγίου Stanford. Σε αυτό το application που το βρίσκεται μόνο στο app store της Apple, άρα μόνο στο iPhone, έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε φωτογραφίες και με τα κατάλληλα φίλτρα, όσο άσχημες φωτογραφίες κι αν έχετε τραβήξει, να τις κάνετε να φαίνονται πολύ όμορφες.

Το Instagram το αγάπησε όλος ο κόσμος που έχει iPhone X και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως είναι από τα πιο πολυκατεβασμένα applications της τελευταίας διετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του app store, πάνω από 20 εκατομμύρια κόσμου έχουν κατεβάσει και χρησιμοποιούν το Instagram (ήταν Apple app της χρονιάς για το 2011).

Oπως είναι λογικό η επιτυχία ενός app, σε αυτή την τεχνολογική εποχή, μετριέται με χρήματα. Και οι δύο τύποι που το δημιούργησαν, το γνωρίζουν καλά. Στη συγκεκριμένη φάση, ευελπιστούν να κάνουν μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 50 εκατομμυρίων δολαρίων κάνοντας την εταιρία τους να κοστίζει 500 εκατομμύρια δολάρια. Καθόλου άσχημα για ένα application που βγαίνει μόνο σε μια συσκευή smart phone.