ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

480 γρ. λευκή σοκολάτα ή 440 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή 320 γρ. σοκολάτα υγείας 70% κακάο

200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

180 γρ. ασπράδια αβγών (θα χρειαστούμε περίπου 6 μεσαία αβγά)

200 γρ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε απαλή σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε τα 200 ml κρέμας γάλακτος μέχρι να γίνει χλιαρή. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα με σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη. Προσέχουμε να μην παγώσει το μείγμα γιατί δεν θα ενσωματώνεται στα υπόλοιπα.

Ελβετική μαρέγκα: Ζεσταίνουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει καυτό (55°C αν έχουμε θερμόμετρο) και να λιώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζάχαρης. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και χτυπάμε αμέσως το μείγμα στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μια σφιχτή μαρέγκα.

Σύνθεση: Ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας τη μαρέγκα σε τρεις δόσεις, με σύρμα χειρός, απαλά. Τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας με μαρίζ, μοιράζουμε σε μπολ και καταψύχουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε κροκάν ξηρών καρπών ή σταγόνες σοκολάτας αν επιθυμούμε, αφού ρίξουμε τη σαντιγί.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.