ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

4 µπούτια κοτόπουλου

1 λίτρο ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο {{{ moto }}}

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

200 γρ. γλυκός τραχανάς

200 γρ. φέτα (για το σερβίρισµα)

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο νερό, σε δυνατή φωτιά, βάζουµε το κοτόπουλο. Το νερό πρέπει να το σκεπάζει. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουµε τον ζωµό και το κρεµµύδι και αλατοπιπερώνουµε. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε το κρέας να σιγoµαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα, µέχρι να µαλακώσει.

Προσθέτουµε το ελαιόλαδο και τον τραχανά και σιγοβράζουµε µέχρι να χυλώσει η σούπα. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό σε βαθιά πιάτα, πασπαλισµένο µε τριµµένη φέτα και µαύρο πιπέρι.