ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)

1 κιλό µοσχαρίσιος κιµάς (από σπάλα), περασµένος από τη µηχανή µία φορά

2 κ.σ. σος µπάρµπεκιου

2 κ.σ. αλάτι

6 ψωµάκια για µπέργκερ

12 φέτες µπέικον

2 κρεµµύδια, σε ροδέλες

2 ντοµάτες, σε λεπτές ροδέλες

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε φλοίδες

180 ml έτοιµη κέτσαπ

180 ml έτοιµη µαγιονέζα

180 ml έτοιµη µουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια λεκάνη βάζουµε τον κιµά µαζί µε τη σος µπάρµπεκιου και το αλάτι και ζυµώνουµε απαλά. Πλάθουµε το µείγµα σε 6 µπάλες και τις πατάµε ανάµεσα στις παλάµες µας, ώστε να αποκτήσουν πάχος 1,5 εκ. Βάζουµε τα µπιφτέκια στο ψυγείο για να σφίξουν.

Λαδώνουµε µια σχάρα, βάζουµε τα µπιφτέκια και ψήνουµε στο γκριλ, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά. Λίγο προτού τα βγάλουµε, βάζουµε στη σχάρα και τα κρεµµύδια να ψηθούν µαζί.

Σε φαρδύ τηγάνι, σε πολύ χαµηλή φωτιά, απλώνουµε το µπέικον και σοτάρουµε, ώστε να λιώσει το λίπος του και να γίνει τραγανό. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε µαζί τη µαγιονέζα, την κέτσαπ και τη µουστάρδα.

Τυλίγουµε τα ψωµάκια µε διάφανη µεµβράνη και, λίγο προτού σερβίρουµε, τα βάζουµε ένα ένα στον φούρνο µικροκυµάτων για 10 δευτερόλεπτα. Βγάζουµε αµέσως τη µεµβράνη. Με αυτόν τον τρόπο τα ψωµάκια µας θα µαλακώσουν. Τα κόβουµε στη µέση και τα γεµίζουµε µε τα υλικά του µπέργκερ. Ξεκινάµε βάζοντας στο κάτω ψωµάκι το κρεµµύδι και συνεχίζουµε µε το µπιφτέκι, το µπέικον, το τυρί, την ντοµάτα και τη σάλτσα. Κλείνουµε µε το επάνω ψωµάκι και σερβίρουµε αµέσως.

TIP

Για να συγκρατηθούν τα υλικά μεταξύ τους, μπορείτε να περάσετε ένα καλαμάκι για σουβλάκι κάθετα στο μπέργκερ.