Υλικά για 2 άτομα
1 συκώτι μοσχαρίσιο (περίπου 400 γρ.), κομμένο σε λεπτές φέτες
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Για τα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, σε λεπτές φέτες
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
1 φλ. του καφέ ξίδι
1 κλωναράκι δενδρολίβανου
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες, καλά πλυμένες
100 γρ. βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κρεμμύδια: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια ανακατεύοντάς τα μέχρι να ξανθύνουν. Ρίχνω το μέλι, το ξίδι και το δενδρολίβανο και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνω στην άκρη.

Πουρές: Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω τις πατάτες με τη φλούδα τους. Μόλις βράσουν (μπήγω ένα μαχαίρι και αν εισχωρήσει εύκολα είναι έτοιμες), τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς.
Κατόπιν τις καθαρίζω και τις λιώνω με ένα πιρούνι. Τις ανακατεύω με το βούτυρο και το αλατοπίπερο και διατηρώ τον πουρέ ζεστό.

Συκώτι: Ζεσταίνω σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και ψήνω το συκώτι για λίγα λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα.
Μόλις ψηθεί, ρίχνω μέσα τα κρεμμύδια και τα φέρνω μια βόλτα ώστε να ζεσταθούν μαζί. Σερβίρω τον πουρέ με το συκώτι και τα κρεμμύδια αμέσως.