Την ώρα που μπήκα μέσα, δύο παρέες τουριστών απολάμβαναν λουκουμάδες και παγωμένο νερό μαζί με ωραίο ελληνικό καφέ. Και δικαίως, γιατί το 1900 που πρωτολειτούργησε το μαγαζί, ζαχαροπλαστείο ήταν και μάλιστα με πολύ καλούς λουκουμάδες. Ωστόσο στις προθήκες είχαν ήδη τοποθετηθεί τα φαγητά της ημέρας.

Ανακαινισμένο όμορφα χωρίς εξτραβαγκάντσες και κιτσιές, το Δωρίς παραμένει ένα από τα πιο αξιοπρεπή οινομαγειρεία στο κέντρο της πόλης. Σερβίρει καλομαγειρεμένα και τίμια σε ποσότητα, ποιότητα και τιμή λαδερά, κρεατικά και όσπρια ανάλογα την εποχή.

Διαλέγεις από τον πίνακα το πιάτο της επιλογής σου πριν ο κύριος Θάνος αρχίσει να σβήνει με την κιμωλία όσα τελειώνουν. Στο τέλος, μία μερίδα λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι και καρύδια είναι το ιδανικό επιδόρπιο, αν και θα το πρότεινα για δύο άτομα.

Πολύ κοντά στην Ερμού, στη Σταδίου και γενικότερα στην αγορά της περιοχής, είναι μια πολύ καλή ιδέα για μεσημεριανό διάλειμμα.

Δώρις, Πραξιτέλους 30, πλ. Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3232 671

Διαβάστε ακόμη:
Περίπατος στην Αθήνα: Μπαχάρ, όπως σπηλιά των θησαυρών
Περίπατος στην Αθήνα: Μητροπολιτικόν για το γλυκό σας
Περίπατος στην Αθήνα: Τα δύο πρόσωπα του Ιανού
Περίπατος στην Αθήνα: Στης Αγγελή για κρέας