Κάποτε, πριν η περιοχή καταληφθεί από εμπόρους, βαποράκια και χρήστες ουσιών, η περιοχή πίσω από την Ομόνοια και μέχρι την Κάνιγγος ήταν γεμάτη σουβλατζίδικα. Σαν εκείνα που είχαν ο Χατζηχρήστος, ο Εξαρχάκος και λοιποί ηθοποιοί στις ταινίες που αγαπήσαμε.

Τα ονόματά τους έρχονται κατευθείαν από τον τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη και μάλιστα τόπο φημισμένο για τα κρέατά του. Σήμερα, δυστυχώς, έχει μείνει ένα, Η Λειβαδιά, να θυμίζει την ιστορία της γειτονιάς και κανά δυο καινούργια δίπλα του θυμίζουν κακέκτυπα φαστφουντάδικων.

Το 1963 άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του με την επιγραφή «Σουβλάκια Λειβαδιάς και ψωμί όσο θέλετε». Εδώ σιτίστηκαν επί δεκαετίες πλείστοι όσοι Αθηναίοι αλλά και πολλοί εκ περιφερείας που βρίσκονταν στη γειτονιά και πεινούσαν για οικονομικό, χορταστικό και καλό φαγητό.

Τα σουβλάκια-καλαμάκι από χοιρινό κρέας είναι νόστιμα και καλοψημένα με την απαραίτητη αλλά όχι υπερβολική παρουσία λίπους να τους χαρίζει έξτρα νοστιμιά. Νόστιμο είναι και το χωριάτικο ψωμί σε φέτες που τα συνοδεύει.

Τον τελευταίο χρόνο κάνει και διανομή, αλλά το καλύτερο είναι να τσιμπήσεις ένα καλαμάκι στο χέρι ζεστό ζεστό με το ψωμάκι του και να συνεχίσεις τη βόλτα σου.

Γλάδστωνος 7,210 3832 413, 3825760 Αθήνα, Δευτ. – Σαβ.: 10:00 π.μ. – 10:00 μ.μ., Κυρ.: 10:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

Διαβάστε ακόμη:

Περίπατος στην Αθήνα: Κι αν είναι οικολόγοι, μην τους φοβάστε
Περίπατος στην Αθήνα: Εκλέρ, μπαγκέτες και καυτές κις
Περίπατος στην Αθήνα: Η Ραλλού στο Κουκάκι
Περίπατος στην Αθήνα: Κύλησε η Κάπαρη στην Ασκληπιού