Μόλις γιόρτασαν τα τρίχρονα του νήπιου ακόμη μπακάλικού τους η Νατάσσα και η Νικολέτα, με τις οποίες πρωτογνωριστήκαμε λίγο καιρό μετά τα εγκαίνια του μαγαζιού, το 2009. Ανάμεσα σε εκδοτικούς, κλειστά μαγαζιά, πάμπολλα δικηγορικά γραφεία, καφέ και μπαράκια, ένα παντοπωλείο του καλού καιρού έκανε την εμφάνισή του.

Πεντακάθαρο, με όμορφα παραταγμένα τα προϊόντα του, από την αρχή κέρδισε το ενδιαφέρον μου. Κάτι τα ιδιαίτερα τυριά του, τα προσεγμένα αλλαντικά, τα φρέσκα μπαχαρικά, κάτις ο τρόπος τους, το ενδιαφέρον για το προϊόν και τη σωστή χρήση του, ήμουν σίγουρη ότι μέλλον λαμπρό ανοιγόταν στην μπακαλική ζωή των κοριτσιών.

Σήμερα, εξακολουθούν να επιμένουν στα υψηλά στάνταρντς ποιότητας που έχουν εξαρχής θέσει. Τι δοκίμασα στην τελευταία επίσκεψη; Λόγω εποχής, ξέρετε, άνοιξη που είναι παχιά τα γάλατα, τυριά πολλά και εξαιρετικά.

Γραβιέρα και λαδοτύρι από τη Ζάκυνθο συνοδευμένα με τραγανά λαδοκούλουρα και μαύρη σταφίδα επίσης ζακυνθινή. Δοκιμάστε το συνδυασμό γραβιέρα-σταφίδα, θα με θυμηθείτε.

Ξινομυζήθρα χανιώτικη από τον Κουτσουπάκη και ανθότυρο του Καλιγιάννη, αλλά και μια τριπολιτισώτικη οκτάμηνης παλαίωσης του Δεληγιάννη, αρκούντως πικάντικη.

Όσο για τα βουβαλίσια που πολύ αγαπώ, γιαούρτι, γάλα, καζάν ντιπί και λευκό τυρί του Μπέκα.

Τα φρέσκα ορεκτικά του Μπενίτο παραδίδονται καθημερινά και ειδικά αυτή την εποχή που αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός, δοκιμάστε το ταμπουλέ του.

Εχουν και άλλα πολλά τα ράφια και τα ψυγεία, όμως αν δεν πάτε από ‘κεί, να αφήσετε τη Νατάσσα και τη Νικολέτα να σας ξεναγήσουν, θα έχετε χάσει τη μισή χάρη του μαγαζιού. Και αν δεν μπορείτε να τα κουβαλήσετε, θα σας τα φέρουν στο σπίτι.

Κάπαρη, Ασκληπιού 22, Αθήνα, τηλ.: 211 0104 240. Ανοιχτά Δευτ.-Τετ. 8.30-17.30, Τρ.-Πεμ.-Παρ. 8.30-20.30, Σαβ. 9.00-15.00.

Διαβάστε ακόμη:
Περίπατος στην Αθήνα: Η Στάνη της Μαρίκας Κοτοπούλη
Περίπατος στην Αθήνα: Το χειροποίητο φύλλο των Εξαρχείων
Περίπατος στην Αθήνα: Στην Πατησίων κατευθείαν στον Κουκά
Περίπατος στην Αθήνα: Ο Μιράν έχει γιορτή