Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης μιλά στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη Ν.Δ., τα εσωκομματικά της, την κυβέρνηση και τις δηλώσεις Καμμένου για τον Καραμανλή. {{{ audio1 }}}

Για την εσωκομματική διαδικασία στη Ν.Δ. και τη στάση απέναντι στην κυβέρνηση

«Αν υπάρχει από κάποιους τέτοια γραμμή και αν την εκφράζει κάποιος από τους τέσσερις συνυποψηφίους, τι πιο ωραίο και πιο δημοκρατικό να βγει να το πει; Λέω κάτι άλλο: ως πρώτη μου προτεραιότητα έχω να φύγει ο Τσίπρας, διότι τον θεωρώ επικίνδυνο. Δεν κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία σήμερα η χώρα, οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και τα ομόλογα έχουν πληρωθεί. Δεν είμαστε τον Αύγουστο, όταν θα χρεοκοπούσαμε τη Δευτέρα. Αλλά Τσίπρας delenda est. Πρέπει να φύγει. Όσο μένει, δεν πάμε να ψηφίζουμε προαπαιτούμενα και μνημόνιο; Δεν γύρισε η οικονομία στην ύφεση; Δεν δόθηκαν οι τράπεζες κοψοχρονιά; Δεν κινδυνεύουμε τώρα να βγούμε από τη Συνθήκη Σένγκεν; Τι να τα κάνω τα προαπαιτούμενα; Τα θέλω να τα ψηφίζω για να μείνουμε στην Ευρώπη. Εάν είναι να τα ψηφίζω και να βγω από την Ευρώπη, να τα βράσω.

Αν με πείτε αντιμνημονιακό, θα σας κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Το αντιμνημόνιο, δηλαδή την έννοια «όχι σε κάθε συμφωνία, γιατί οι ξένοι μας χρεοκόπησαν και θέλουν να μας πάρουν πετρέλαια και αέρια», τη θεωρώ δείγμα τεράστιας εγκεφαλικής παράνοιας, διότι τη θεωρώ στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη λογική και ό,τι είναι εκτός λογικής είναι παράνοια. Το μνημόνιο δεν είναι ευαγγέλιο, είναι συμφωνία και αλλάζει ανάλογα με την κυβέρνηση. Π.χ. η συμφωνία του Σαμαρά και της Ν.Δ. έλεγε ότι θα κάνουμε αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και αυτό π.χ. αποτιμάται από την τρόικα σε κάποια δις, τα οποία αφαιρούνταν από το λογαριασμό των μέτρων. Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα τον αλλάξει τον συνδικαλιστικό νόμο και αυτομάτως αυξάνει κατά κάποια δις τους φόρους. Άρα, δεν είναι ίδιο το ένα με το άλλο μνημόνιο. Τι λέω εγώ; Βεβαίως να υποστηρίξω το μνημόνιο, αλλά ποιο; Αυτό που κάνει την οικονομία ανταγωνιστική, που θα μας βγάλει γρήγορα στις αγορές, θα μας κάνει να ζούμε με τα δικά μας λεφτά και όχι με δανεικά και δεν θα έχουμε ανάγκη την τρόικα. Ενώ το μνημόνιο της Αριστεράς όχι. Είναι το ανάποδο. Για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις, τις ανταλλάσσει με φόρους και ο μόνος λόγος που δεν έχει εξεγερθεί ο κόσμος είναι διότι είναι κουρασμένος και διότι δεν βλέπει εναλλακτική λύση. Ο λόγος που κατεβαίνω υποψήφιος αρχηγός στη Ν.Δ. είναι να προσπαθήσω να αποτελέσω εναλλακτική λύση. Ψηφίστε με αρχηγό, να διώξω τον Τσίπρα, να πάμε στην τρόικα και να πούμε ότι θέλουμε μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις κατά 50% αύριο το πρωί! Πόσο δημοσιονομικό κενό θα προκύψει; Θα το καλύψουμε από τις μεταρρυθμίσεις που δεν κάνει ο Τσίπρας και από τις ιδιωτικοποιήσεις, εμπροσθοβαρώς και όχι αυτές που δεν θέλει να κάνει τρία χρόνια. Και από τη μείωση κρατικών δαπανών, όσο χρειαστεί.

Εγώ, άμα γίνω αρχηγός της Ν.Δ., θα δώσω τόσο γρήγορα τόση ταχύτητα και ενέργεια στη Ν.Δ., η οποία δυστυχώς κοιμάται όρθια… Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά δεν μπορεί να δίνει τις τράπεζες κοψοχρονιά ο Τσίπρας και να το μαθαίνει η ελληνική κοινωνία από δέκα εκπομπές που κάνω και να ξυπνάει η Ν.Δ. μετά από 10-15 μέρες. Είναι παράλογο. Αν δεν ξεκίναγα να μιλάω στα κανάλια για τις τράπεζες που δόθηκαν κοψοχρονιά, κανείς δεν θα το είχε πάρει είδηση. Δεν είναι δυνατόν, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά. Θα δώσω λοιπόν τόση ταχύτητα και τόση ενέργεια στη Ν.Δ. που όχι μόνο δεν θα θέλει να φύγει κανένας, αλλά επιπλέον θα αντιστραφεί πλήρως το κλίμα πολύ γρήγορα, διότι οι ιδέες στη Ν.Δ. είναι φρέσκιες και κυρίαρχες παντού. Γιατί ένα κόμμα που εκπροσωπεί αυτές τις φρέσκιες ιδέες κοιμάται ολόρθιο; Γιατί πρέπει να αλλάξουμε. Αλλά όχι διαφημιστικά, με ένα ωραίο σύνθημα. Πρέπει να αλλάξουμε επί της ουσίας, να κάνουμε αντιπολίτευση, να κατέβουμε στους δρόμους, να ανοίξουμε τις οργανώσεις, να κάνουμε πολιτική ζύμωση. Αυτά πρέπει να κάνει η Ν.Δ. Και αυτό θα κάνω.»

Για τις δηλώσεις Καμμένου για τον Καραμανλή και τη Ν.Δ.

«Θεωρώ ευθέως πάρα πολύ χυδαία την προσπάθεια του κ. Καμμένου να εμπλέξει τον Κώστα Καραμανλή. Είπε ότι μιλάει με βουλευτές της Ν.Δ. που σκοπεύουν να αποστατήσουν – δεν το είπε έτσι, αλλά έτσι εννοεί… Για να τελειώσει η πλάκα με όλους αυτούς που θέλουν της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να εμπλέξουν τον Κώστα Καραμανλή στις δικές τους ιστορίες… Το λέει ένας άνθρωπος παντελώς αναξιόπιστος, που πέρυσι τέτοια εποχή έλεγε ότι πάνε να δωροδοκήσουν τους βουλευτές του για να ψηφίσουν ΠτΔ τον Σταύρο Δήμα, με την κυρία Ξουλίδου και τον κ. Χαϊκάλη. Ο Κώστας Καραμανλής ήρθε στη Βουλή και ψήφισε σε όλες τις ονομαστικές ψηφοφορίες και δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα αν έλειπε σε κάποια. Ήταν πάντοτε παρών και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στην κυβέρνηση Σαμαρά, δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στη Ν.Δ.. Αντιθέτως, όλη η στάση του είναι η στάση ενός ανθρώπου που ενδιαφέρεται για την ενότητα της παράταξης. Άρα, νομίζω ότι είναι πολύ λάθος να προσπαθούν να τον εμπλέξουν κάποιοι και ο κ. Καμμένος το κάνει επί σκοπώ. Η έμμεση προσπάθειά του να πει σε μια συνέντευξη ότι μιλάω με καραμανλικούς βουλευτές, οι οποίοι θέλουν να την κάνουν και να στηρίξουν Τσίπρα και να έλθουν και στους ΑΝΕΛ, με συγχωρείτε πολύ! Όλο αυτό είναι μια σκευωρία και η Ν.Δ. δεν κινδυνεύει με διάσπαση, όποιος και αν εκλεγεί αρχηγός. Διότι και οι τέσσερις υποψήφιοι σεβόμαστε το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Εγώ σας λέω – και αυτό βλέπω – ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει μέχρι σήμερα τηρήσει άψογη στάση. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν ήθελε ο Καραμανλής να δημιουργήσει προβλήματα στη Ν.Δ., δεν θα μπορούσε; Ο Καραμανλής έχει επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια να μη βγαίνει και να διαψεύδει κανένα δημοσίευμα…»