Στη Μαρία Σωτηροπούλου (www.inthemudifoundthee.com) αρέσει να σχεδιάζει και να φωτογραφίζει. Στην Αθήνα ταξιδεύει, λες και είναι συνέχεια σε ένα πλοίο. Στα εγγόνια της θα έλεγε «Κοίτα μπροστά, αλλά να ξέρεις τι έχεις πίσω». Στο Instagram θα τη βρείτε ως @mskoyot.

Ο Φάνης Παυλόπουλος (@Fanellas), ηθοποιός και μέλος της θεατρικής ομάδας AbOvo, θα έδειχνε σε έναν ξένο πώς η παλιά Αθήνα «σώζει» την καινούργια. Ελπίζει οι επόμενες γενιές να βλέπουν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες μόνο σε γκραφίτι.

H Misirlou Oubliez είναι «a has been». Ταυτίζει την Αθήνα με τους λουκουμάδες του «Κρίνου», την αρχή της βόλτας στο κέντρο όποτε κατέβαινε για ψώνια με τη γιαγιά της. Το σπάσιμο των πιάτων επιβεβαιώνει απλώς το τουριστικό κλισέ στα μάτια του ξένου επισκέπτη.

Κάποιοι τύποι δρουν πάντα ινκόγκνιτο. Ο @ytsou για παράδειγμα δεν μπορεί να αποφασίσει αν Αθήνα για εκείνον είναι η πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών ή οι στέγες του Μεταξουργείου. Τα εγγόνια ας εντυπωσιαστούν με τα πεσμένα φύλλα.

Η Εβίτα Κυριαζή (@evitaky) είναι δημοσιογράφος. Η Αθήνα της είναι η φαν του Καζαντζίδη στο μετρό, η λαϊκή υπαρξιακή αγωνία στο παγκοσμιοποιημένο downtown. Ο ξένος ας δει τη φιλική διάσταση της πλατείας Συντάγματος, όχι αυτή με τον μαρμαροπόλεμο, αλλα με τις χριστουγεννιάτικες νεραντζιές.