Μετά από την πολύχρωμη συνεργασία του με τον γιαπωνέζο καλλιτέχνη Τακάσι Μουρακάμι, οίκος Louis Vuitton αποφάσιε να υποκύψει στις έντονες βούλες – ή αλλιώς dots- της επίσης γιαπωνέζας Γιαόι Κουσάμα Η 83χρονη καλλιτέχνης κλήθηκε να βάλει την χαρακτηριστική υπογραφή της στα ρούχα, τις τσάντες και τα αξεσουάρ του γαλλικού οίκου μόδας.

Ο ανατρεπτικός δημιουργικός διευθυντής της Louis Vuitton, Μαρκ Τζέικομπς, γνώρισε την Κουσάμα το 2006 στη Ιαπωνία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το ντοκιμαντέρ του 2007 «Marc Jacobs Louis Vuitton». Ο ίδιος θαύμαζε πάντα τα πουά σχέδια της – αποφάσισε, άλλωστε, να ονομάσει το τελευταίο του άρωμα «Dot» – , τα οποία και χαρακτήρισε «διαχρονικά και χωρίς τέλος».

Οι χαρακτηριστικές βούλες της Κουσάμα θα διακοσμήσουν αρχικά μία συλλογή από ρούχα και αξεσουάρ, όπως πυτζάμες, καπαρντίνες και κοσμήματα, η οποία θα βρίσκεται στα καταστήματα από τις 10 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα υπάρξει και μία συλλογή από δερμάτινα προϊόντα με μονογράμματα που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο. Η συλλογή θα διατίθενται σε περιορισμένα κομμάτια, τα οποία και αναμένονται – όπως είναι φυσικό – να γίνουν συλλεκτικά στα χέρια όποιου τα αποκτήσει.

Για όποιον δεν προλάβει ή δεν δύναται να τα αποκτήσει, η Louis Vuitton λανσάρει επίσης μία εφαρμογή για το iPad, η οποία θα σου επιτρέπει να βγάζεις φωτογραφίες και έπειτα να της διακοσμείς με τα μοτίβα της Κουσάμα. Οχι πως αυτό συγκρίνεται με μια Louis Vuitton τσάντα είναι η αλήθεια.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη συλλογή και διαβάστε περισσότερα εδώ.