Ούτε στο χειρότερό του όνειρο δεν είχε δει ο ΠΑΟΚ το σενάριο τόσο εύκολου αποκλεισμού από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» πήγε στη Βιέννη με προίκα τη νίκη του με 2-1 στην Τούμπα, αλλά η Ραπίντ έφτασε σχετικά άνετα στο 2-0 (31′ Αλαρ, 48′ Μπόιντ), ενώ ο Χόφμαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται όλος μπροστά για να μειώσει (ακόμη και ο γκολκίπερ Γλύκος προωθήθηκε στην τελευταία φάση), σημάδεψε σωστά από το κέντρο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το τελικό 3-0.

«Ανοστο» ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να είναι περισσότερο θεατής και να προσέχει τα νώτα του. Η Ραπίντ, από την άλλη, απέφυγε να ρισκάρει και να ανοιχτεί τόσο, ώστε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Γλύκου. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του στο 16’ , σε σουτ έξω από την περιοχή από τον Μπόιντ.

Από το 20’ και μετά ο «Δικέφαλος» «ανέβασε» στροφές και έφτασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Στο 24’, μετά από σέντρα του Λίνο, ο Γιάννου «έπιασε» σε πρώτο χρόνο την κεφαλιά, την μπάλα, όμως, δεν πρόλαβε να στείλει στα δίχτυα ο Αθανασιάδης . Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, δεν κατάφερε, όπως φάνηκε ότι το ήθελε, να παραβιάσει απευθείας την εστία του Κόνινγκσχοφερ.

Στο 29’, σουτ του Ρομπέρ έδιωξε με ένταση σε κόρνερ ο Κόνινγκσχοφερ. Ο Γκαρσία βρέθηκε εκ νέου στο σημαιάκι, ο Αθανασιάδης «έπιασε» την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Μπόιντ να διώξει στη γραμμή.

Η «απάντηση» της Ραπίντ στη δραστηριοποίηση του «Δικεφάλου» προέκυψε άμεσα και με τον ιδανικότερο τρόπο. Στο 31’, μετά από σέντρα του Μπουργκστάλερ, ο αφύλακτος στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΟΚ , Αλαρ, δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να χριστεί σκόρερ της ομάδας του, όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μη χάσει τα πατήματά του στον αγωνιστικό και να αντιδράσει, οι γηπεδούχοι, ωστόσο, ήταν αυτοί που έχασαν τη σημαντικότερη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στις καθυστερήσεις πριν το ημίχρονο ο Αλαρ «άδειασε» με όμορφη ντρίπλα, από τα δεξιά, τον Βιβιάν και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Το σκηνικό έγινε χειρότερο για τους «ασπρόμαυρους» με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 48’ ο Αλαρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπόιντ βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά στο Γλύκο («πήδηξε» σε λάθος χρόνο ο Βιβιάν) και με άνεση, με κεφαλιά, έκανε το 2-0 για τη Ραπίντ.

Με πίεση ψηλά, ο ΠΑΟΚ πάλεψε να «μπει» στο παιχνίδι και πλησίασε να μειώσει στο 57’, όταν ο Σονλάιτνερ έστρωσε λανθασμένα στον Αθανασιάδη, το σουτ του διεθνή επιθετικού έφυγε, ωστόσο, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο άουτ έφυγε η μπάλα και στο 62’ μετά από κόρνερ του Γεωργιάδη και κεφαλιά του Βιβιάν, όπως στο 70’ με σουτ του Κάτσε, αλλά και στο 73’ από το δυνατό μακρινό σουτ του Φωτάκη.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι «ασπρόμαυροι», το πέτυχαν οι Αυστριακοί στις καθυστερήσεις, σκοράροντας με τον Χόφμαν (ο Δώνης έδωσε εντολή στα τελευταία λεπτά να κατέβει όλη η ομάδα μπροστά), φτάνοντας έτσι στη νίκη με 3-0.

Διαιτητής: Κάρλος Γκόμεζ (Ισπανία)

Κίτρινες: Μπουργκστάλερ 35’- Κάτσε 19’, Αθανασιάδης 85’

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ (Πέτερ Σέτελ): Κόνινγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Χάικινεν (69’ Πράγκερ), Χόφμαν, Ιλντίζ, Μπόιντ, Τρίμελ (85’ Σκράμελ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Έτο, Βιβιάν, Κουμάλο, Λίνο, Γκαρσία, Κάτσε (71’ Πέλκας), Ρομπέρ (46’ Φωτάκης), Γεωργιάδης, Γιάννου (46’ Λόρενς), Αθανασιάδης.