Στον επαγγελματικό αθλητισμό, εάν δεν έχουν πέσει οι υπογραφές στα συμβόλαια, μια συμφωνία μπορεί να «ναυαγήσει» για χίλιους δύο λόγους. Στην περίπτωση του γκαμπονέζου πάουερ φόργουορντ/σέντερΣτεφάν Λασμέ, η φιλοδοξία του 30χρονου αθλητή να εξαντλήσει τα περιθώρια, ώστε να βρει ομάδα στο ΝΒΑ και η επιθυμία της συζύγου του να ζήσουν στις ΗΠΑ απομακρύνουν τον δυναμικό αθλητή _ τουλάχιστον προσωρινά, αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες _ από τον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λασμέ (πρώην παίκτης της Παρτιζάν Βελιγραδίου, της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Ομπραντόιρο) είχε συμφωνήσει σε όλα με τους Πράσινους. Οι αμερικανοί μάνατζέρ του, μάλιστα, είχαν μπει στη διαδικασία να αρχίσουν να αποστέλλουν τα συμβόλαια στους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης. Λίγο πριν από τις υπογραφές, όμως, και παρά τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του στα «summerleague» του Ορλάντο και του Λας Βέγκας, ο αθλητής αποφάσισε να το ξανασκεφτεί και να δοκιμάσει για ακόμη λίγες ημέρες την τύχη του στο ΝΒΑ.

Στον χθεσινό (19/7), μάλιστα, φιλικό αγώνα των Μπόστον Σέλτικς, με τη φανέλα των οποίων αγωνίζεται στο Λας Βέγκας, ο Λασμέ εκτόξευσε τον χρόνο συμμετοχής του από τα 8,5 λεπτά κατά μέσον όρο στα… 17,5 συνεισφέροντας 4 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα στην ήττα (91-82) των Σέλτικς από τους Σακραμέντο Κιγκς.

Δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς το Σάββατο (21/7), μολονότι οι ίδιοι οι ατζέντηδές του προσπαθούν να τον μεταπείσουν πως το… περιορισμένο μπόι του (2,03 μ.) δεν ενθουσιάζει τις ομάδες του ΝΒΑ και πως η πρόταση του Παναθηναϊκού θα του αποφέρει σχεδόν διπλάσια χρήματα (περίπου 400.000 δολάρια, ήτοι 330.000 ευρώ) από αυτά που έβγαλε πέρυσι στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Το βέβαιον είναι ότι τις επόμενες ώρες το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει, καθώς ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του κ.Αργύρης Πεδουλάκηςπεριμένουν μια απάντηση, ώστε να συνεχίσουν τον σχεδιασμό του ολοκαίνουργιου ρόστερ. Σε αυτό θέλουν οπωσδήποτε να «χωρέσουν» τουςΣαρούνας ΓιασικεβίτσιουςκαιΣτράτο Περπέρογλου(υπό προϋποθέσεις και τον ΛιθουανόΓιόνας Ματσιούλις), ενώ στους Πράσινους _ που από την ελληνική αγορά των ψηλών εξετάζουν τις περιπτώσεις τωνΚώστα Χαρίση(Κολοσσός) καιΖήση Σαρικόπουλου(Πανιώνιος) _ έχει προταθεί το όνομα του κροάτη σταρΡόκο-Λένι Ούκιτς, ο οποίος τα τελευταία 2,5 χρόνια αγωνίστηκε στην τουρκική Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.