Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Θωμάς Μαύρος θα προχωρήσει σε πιο «επίσημη» ανάλυση του σχεδίου του για τη σωτηρία της ΑΕΚ το οποίο βέβαια (προκειμένου να αποδειχθεί επιτυχημένο) προσβλέπει στην ενεργή οικονομική συμμετοχή των φίλων της ομάδας, εγχείρημα το οποίο μόνο ως βατό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε τόσο δύσκολη περίοδο για τους έλληνες πολίτες.
Παράλληλα ο άλλοτε σπουδαίος γκολτζής των ελληνικών γηπέδων καταστρώνει τα σχέδιά του και για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ με άξονα τον ίδιο και το σκεπτικό ότι ο οι φίλοι της Ενωσης θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του. Ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι Κιτρινόμαυροι θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε προπονητή καθώς στις 10 Ιουλίου η αποστολή της ομάδας θα πρέπει να μεταβεί στη Ρουμανία για μία μίνι προετοιμασία επτά ημερών στην οποία θα λάβουν μέρος ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας.

Σε αυτό το γκρουπ θα συμπεριληφθούν παίκτες των τμημάτων υποδομής, κάποιοι από όσους αγωνίζονταν δεξιά και αριστέρα ως δανεικοί από την ΑΕΚ, οι νεαρής ηλικίας παίκτες της πρώτης ομάδας (π.χ. Φούντας, Μπουγαΐδης, Τσίτας, Εγγλέζου) και άλλοι που έχουν επιλεγεί από συλλόγους μικρότερων κατηγοριών προκειμένου να δοκιμαστούν.

Ωστόσο για να αποφασιστεί ποιοι 18-20 εκ των περίπου 35-40 παικτών που έχουν προεπιλεγεί θα μεταβούν στη Ρουμανία για να περάσουν το τελικό τεστ θα πρέπει να έχει προσληφθεί προπονητής. Και παρόλο που ο κ. Μαύρος εξέφρασε ανοιχτά την προτίμησή του στον κ. Σάκη Τσιώλη, πολύ δύσκολα ο νυν τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης θα αφήσει τη σιγουριά της αρκαδικής ομάδας για να βιώσει την πλήρη αβεβαιότητα της ΑΕΚ.

Αντιθέτως ως μία τεράστια ευκαιρία να αναζωογονήσει τη δική του προπονητική καριέρα αντιμετωπίζει αυτό το ενδεχόμενο ο κ. Βαγγέλης Βλάχος ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει τον κ. Μαύρο αλλά και τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Ανδρέα Δημητρέλλο ότι «περιμένω το κάλεσμά σας για να αναλάβω την ΑΕΚ ακόμα και αύριο το πρωί».

Οι Κινέζοι και το γήπεδο
Παράλληλα οι διοικήσεις των ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής ΑΕΚ βρίσκονται σε συζητήσεις με εκπροσώπους της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας CSCEC προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας των δύο πλευρών για την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για το σκοπό αυτό ήλθε στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της εν λόγω εταιρείας ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι προτεραιότητά της είναι να αναλάβει το έργο του γηπέδου και όχι να μπει μετοχικά στην ΠΑΕ και γενικά στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Υποσχέθηκε ωστόσο ότι από τη στιγμή που η κινεζική εταιρεία αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου στην προσφυγική γειτονιά της Ενωσης, τότε θα στηρίξει οικονομικά με τη μορφή χορηγίας, τόσο την ΠΑΕ όσο και την Ερασιτεχνική. Συζητήθηκε μάλιστα η χορηγία (τριετούς ορίζοντα) ύψους 8-10 εκατ. ευρώ η οποία ασφαλώς θα έλυνε μία και καλή το μεγάλο τρέχον πρόβλημα της κιτρινόμαυρης εταιρείας που δεν είναι άλλο από την έλλειψη ρευστότητας.