Παρά τη έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών που ανέφερε πως η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Απόστολος Ταμβακάκης δεν ενέκρινε (και ούτε προτίθεται να εγκρίνει σύμφωνα με ίδιες πηγές) το δάνειο που ζητούν οι Πράσινοι προκειμένου να ξεπεράσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από στελέχη της τράπεζας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το μέλος του ΔΣ κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία εξεύρευσης οικονομικών πόρων, επί της ουσίας επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του «Βήματος», ενημερώνοντας τα υπόλοιπα μέλη ότι δεν κατέστη δυνατός ο δανεισμός λόγω καθυστέρησης της καταβολής των 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Σημειωτέον ότι ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για πόλεμο προς τον Παναθηναϊκό και τον ίδιο «από ΜΜΕ ερυθρόλευκης απόχρωσης», τονίζοντας ότι τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό επηρέασαν αρνητικά τους υπευθύνους της Εθνικής Τράπεζας.

Στον Παναθηναϊκό «καίγονται» για την εξεύρεση 6,2 εκατ. ευρώ (αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 31/12/2011) εντός των προσεχών ημερών προκειμένου να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση από την ΕΠΟ και κατ’ επέκταση την UEFA και ο κ. Αλαφούζος προτίθεται να πραγματοποιήσει νέο κύκλο επαφών με τραπεζικά ιδρύματα.