Τείνει να εξελιχθεί σε ρουτίνα για την Μπαρτσελόνα η επικράτηση επί της μισητής αντιπάλου Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μπλαουγκράνα νίκησαν 2-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας (Copa del Rey) και απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης εν όψει και της ρεβάνς (την ερχόμενη Τετάρτη 25/1) στο Καμπ Νου.

Μολονότι, όπως και στο μεταξύ τους ματς για το πρωτάθλημα, οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 11’, η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατά πολλούς κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα όλων των εποχών, έκανε και πάλι την ανατροπή με γκολ του Κάρλες Πουγιόλ στο 48’ και του Ερίκ Αμπιντάλ στο 77’ (προ εβδομάδων για την Πριμέρα Ντιβισιόν είχε επικρατήσει 3-1 παρά το γρήγορο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά), παραμένοντας αήττητη στην έδρα της Ρεάλ για έβδομο σερί ματς!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αλτιντοπ, Καρβάλιο, Ράμος, Κοεντράο, Πέπε (80′ Γκρανέρο), Αλόνσο, Ντιαρά (66′ Οζίλ), Ρονάλντο, Ιγουαΐν (66′ Καγιεχόν), Μπενζεμά.

Μπαρσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Πίντο, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86′ Τιάγκο), Ινιέστα, Φάμπρεγας (88′ Κουένκα), Σάντσες (82′ Αντριάνο), Μέσι.