Κανένας από τους Ατρόμητο και ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από το 2-2 του Περιστερίου. Τόσο για τον Δικέφαλο του Βορρά, που ανέτρεψε αρχικά το σκορ (19’ Λίνο, 52’ Ελ Ζαρ), όσο και για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστή τον Σφακιανάκη (δύο τέρματα στο 13’ και στο 89’), το αποτέλεσμα αυτό άφησε… ανοικτούς λογαριασμούς για τους στόχους τους.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να άφησαν γρήγορα στην άκρη την ιστορική πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά δεν κατάφεραν να δείξουν τη συγκέντρωση που χρειαζόταν και έχασαν γρήγορα το πλεονέκτημα που πήραν με τον έμπειρό τους χαφ. Και αν δεν ήταν ξανά αυτός στο τέλος του αγώνα να… σώσει την παρτίδα, τότε τα προβλήματά τους θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα. Ετσι, η ζώνη του υποβιβασμού εξακολουθεί να είναι επικίνδυνα κοντά τους, δεδομένου και του δύσκολου προγράμματος.

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν για ακόμη ένα ματς το γνωστό πάθος τους, αλλά δεν εμφάνισαν την απαραίτητη ψυχραιμία για να διαχειριστούν το ματς στο σημείο που έπρεπε. Βεβαίως, υπάρχει και το στοιχείο της κούρασης, αλλά κόντρα στον Ατρόματο -που επίσης είχε μεσοβδόμαδο ματς- είναι δύσκολο να την επικαλεστούν. Αντίθετα, θα πρέπει να μετάνιωσαν για την τακτική τους να γυρίσουν πίσω προς το τέλος του ματς. Γεγονός που έδωσε χώρο στους αντιπάλους τους για «δράση». Ετσι, δεν κατάφεραν να κάνουν σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση των πλέι οφ.

Αυτό που μπορεί να παρηγορεί (μερικώς) και τις δύο ομάδες είναι τα αποτελέσματα των αντιπάλων τους στη μάχη που δίνουν για τους στόχους τους. Για τον Ατρόμητο έκατσαν «κουτί» η ήττα του Αστέρα Τρίπολης στην Ξάνθη και η ισοπαλία στα… χασομέρια της Λάρισας με τον Εργοτέλη. Οσο για τον ΠΑΟΚ, ο διασυρμός της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στην Καβάλα, ήταν αποτελέσματα που δίνουν στον ΠΑΟΚ… αέρα. Βέβαια, ίσως το αποτέλεσμα στη γειτονική της Θεσσαλονίκης πόλης που θα βόλευε περισσότερο να είναι η ισοπαλία, αλλά δεν από τα ολότελα…

Οσο για τα θετικά που παρουσίασε κάθε ομάδα στο ματς, μπορούν να εντοπιστούν σε δύο σημεία για την κάθε μια. Ο Δικέφαλος είδε έναν πολύ καλό Ντιέγκο Αρίας, ο οποίος θα τον βοηθήσει σε περίπτωση που μπει στα πλεί οφ, αλλά και έναν (επιτέλους) ουσιαστικό Ναμπίλ Ελ Ζαρ.

Στον αντίποδα, οι Περιστεριώτες έχουν ως κέρδος το ότι παρουσιάστηκαν «φρέσκοι» και με διάθεση μέχρι το τέλος του ματς, αλλά και ότι βρήκαν έναν άνθρωπο που θα τους γεμίζει σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ όταν λείπει ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης. Το όνομα αυτού: Σαρλ Ιτάνζ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Σαρμιέντο (70΄ Σαγκανόφσκι), Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς (55΄ Δάρλας), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά, Μπρίτο (87΄ Σαμπού).
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Αρίας, Λίνο, Κοντρέρας, Ετό, Γκαρσία, Τσιρίλο, Ίβιτς (90΄+ Σαβίνι), Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (78΄ Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (72΄ Αθανασιάδης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας), Μπιτσίδης (Θράκης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκόνδρας, Σαγκανόφσκι, Νάστος – Κοντρέρας, Γκαρσία, Αθανασιάδης, Φωτάκης
ΚΟΚΙΝΕΣ: