Με γκολ του Μαρτίν στο 86ο λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου απέδρασε από το «Ανθή Καραγιάννη» επικρατώντας της Καβάλας με 1-0 και πλέον μπορεί να ονειρεύτεται Ευρώπη. Με αυτή τη νίκη η θεσσαλική ομάδα εδραιώθηκε στην πρώτη πεντάδα, ενώ ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με τον ΠΑΟΚ.

Με το έκτο φετινό γκολ του Μαρτίν, το συγκρότημα του Μάκη Κατσαβάκη πέτυχε την 6η εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.Οι Βολιώτες μετά το πέρας της 27ης αγωνιστικής έχουν 41 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά το έργο της Καβάλας για είσοδο στα πλέι όφ γίνεται πολύ δύσκολο, αφού είναι στην 6η θέση, ενώ απέχει και τρεις βαθμούς από την πρώτη πεντάδα.

Οι δύο ομάδες γνωρίζοντας την σημασία του παιχνιδιού δεν θέλησαν να ανοιχτούν από την αρχή του αγώνα. Η Καβάλα όσο πέρναγε η ώρα προσπάθησε να δώσει ρυθμό στον αγώνα και να απειλήσει τον Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι πίεζαν περισσότερο με στημένες φάσεις και κόρνερ.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού έγινε στο 12’ όταν ο Ουμπίντες έπιασε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, άλλα ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε με γροθιές. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ατυχία να χάσουν στο 20ο λεπτό τον Αλβάρεζ, ο οποίος μάλιστα διακομίστηκε και στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Την θέση του άτυχου παίκτη στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Ντολεζάι. Η αλλαγή έδειχνε να έχει επηρεάσει την απόδοση της ομάδας του Μάκη Κατσαβάκη, δίνοντας χώρο στους παίκτες της Καβάλας.

Ανέβηκε η Καβάλα

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 28’ πραγματοποίησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία. Ο Χργκόβιτς μπήκε από αριστερά σέντραρε βρήκε τον Αμπντούν, του οποίου το σουτ όμως κατέληξε άουτ. Οι Αργοναύτες συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και δύο λεπτά αργότερα απείλησαν με τον Χργκόβιτς. Ο μέσος της Καβάλας βλέποντας τον Γιακούποβιτς εκτός φάσης επιχείρησε σέντρα σουτ, ο πορτιέρο των Ερυθρόλευκων, όμως, γύρισε γρήγορα και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Η Καβάλα είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της και «σφυροκοπούσε» με στημένες φάσεις την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Αργοναυτών, έγινε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντιέ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα του τερματοφύλακα της θεσσαλικής ομάδας, ο Νικουλάε, ωστόσο μπήκε στην πορεία της έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, στέλνοντας την άουτ.

Πήρε τα ηνία ο Ολυμπιακός Βόλου

Η Καβάλα στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί, ωστόσο που έκαναν την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη . Συγκεκριμένα ο Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, έπειτα από κόρνερ του Ουμπίντες, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 62’ οι παίκτες του Κατσαβάκη είχαν νέα καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ντολεζάι σούταρε δυνατά αφύλακτος έξω από την περιοχή της Καβάλας, όμως, και πάλι η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από τα δοκάρια του πορτιέρο των γηπεδούχων.

Καλή στιγμή για την Καβάλα

Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μετά την είσοδο του Ακόστα. Η Καβάλα, ωστόσο απάντησε στις φάσεις των Ερυθρόλευκων με φάουλ του Ντιέ. Ο μέσος των Αργοναυτών, εκτέλεσε πολύ ωραία, ο Γιακούποβιτς, όμως, έπεσε στην γωνιά του και κράτησε με δυσκολία το 0-0.

Γκόλ και… Ευρώπη

Και εκεί που όλοι περίμεναν το παιχνίδι να λήξει 0-0, ο Μαρτίν με ωραίο πλασέ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Ουμπίντες νίκησε τον Γκαλίνοβιτς και έκανε 1-0 δίνοντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Οι ενδεκάδες:

Καβάλα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκαλίνοβιτς, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Περτζέλ (88΄Περεϊρίνια), Ντουγκλάο, Ντιέ, Ντι Κρόκ, Ρίος (68΄Νταρσεβίλ), Αμπντούν, Ογκμπέτσε (88΄Βουτσίσεβιτς), Νικουλάε

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Τομάς, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Αλβάρεζ (20΄Ντολεζάι), Μπρέσκα, Ουμπίντες, Νέμεθ (56΄Ακόστα) Μαρτίν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου), Κωσταράς (Αιτ/νίας)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»