Την παρουσία της στη Σούπερ Λιγκ με το… ενάμισι πόδι εξασφάλισε η Ξάνθη με τη νίκη που πέτυχε με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, αφού με αυτό το «τρίποντο» ανέβηκε στην 8η θέση βαθμολογίας φτάνοντας στους 35 βαθμούς, ενώ από την άλλη, ο Αστέρας βρίσκεται στη 14η θέση με 28 και απέχει δύο από Κέρκυρα και Ατρόμητο που είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το αποτέλεσμα που σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο κυρίως κρίνοντας από την εικόνα του Β’ ημιχρόνου, όπου οι ακρίτες πέτυχαν το γκολ με τον Μαρσελίνιο (65’), ενώ είχαν και δοκάρι με τον Πόι στο 60’. Στο πρώτο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν αντίστοιχη του σκορ (0-0), αφού πέρα από ελάχιστες ευκαιρίες καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της. Η Ξάνθη απείλησε στο 17’ με κοντινή κεφαλιά του Πόι, αλλά ο Αναστασόπουλος είπε «όχι».

Ο… άστοχος Παπάζογλου

Η πρώτη απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 30′, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Παπάζογλου έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ανάγκασε τον Γκσπούρνινγκ σε εντυπωσιακή απόκρουση στο δεξί «γάμα» της εστίας του. Ο ίδιος παίκτης στο 36′ στάθηκε μοιραίος για τους φιλοξενούμενους, καθώς έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει τον Αστέρα μπροστά στο σκορ. Ο Ροτζέριο έκανε ωραία κούρσα από δεξιά, γύρισε προς το ύψος του πέναλτι από εκεί ο υψηλόσωμος φορ σούταρε δυνατά, αλλά πάνω στον Γκσπούρνινγκ που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ!
Στην εκπνοή του ημιχρόνου, η Ξάνθη άγγιξε το γκολ, αφού ήταν το 44οο λεπτό, όταν ο Μπόατενγκ σούταρε από το ύψος της περιοχής του Αστέρα, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα, αλλά ο Αναστασόπουλος έδιωξε σε κόρνερ σώζοντας την ομάδα της Τρίπολης από ένα γκολ στον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Πρώτα το δοκάρι και μετά η… λύτρωση

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν στο 60′ ο Πότι σημάδεψε το δοκάρι. Ήταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του και από θέση πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία.

Η λύτρωση για την Ξάνθη ήρθε στο 65′, όταν ύστερα από καλή ενέργεια του Μπόατενγκ και σέντρα του Κατόνγκο από δεξιά, ο Μαρσελίνιο έκανε το πλασέ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα για το 1-0. Το γκολ αυτό πρόσθεσε ψυχολογία στους γηπεδούχους και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αστέρας απείλησε μόλις μια φορά ως το τέλος του αγώνα, όταν στο 77′ ο Φρανκού δοκίμασε ένα ξαφνικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Ξάνθης και λίγο δεξιά, αλλά ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε εντυπωσιακά.

Στις καθυστερήσεις, ο Φλίσκας… επεδίωξε την δεύτερη κίτρινη του Μάνταλου για καθυστερήσεις και η Ξάνθη ολοκλήρωσε με 10 παίκτες το παιχνίδι, κάτι που όμως, δεν θα μπορούσε να παίξει ρόλο στα δευτερόλεπτα που απέμεναν.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σουάνης, Φλίσκας, Τζάγκι, Κωστούλας – Μπαρτολίνι, Μπαστία, Φυτανίδης, Κερ, Ορόθκο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Φλίσκας (2η κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (85΄ Αντεφέμι), Φλίσκας, Κατόνγκο (71΄ Καζάκης), Μπέρτος, Πόι, Σουάνης (59΄ Βασιλακάκης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης (69΄ Φρανκού), Ορόθκο, Ρούμπιλ, Κερ (83΄ Φορτούνης), Μπαστία, Παπάζογλου, Ροτζέριο, Ουντότζι (75΄ Αρσενίεβιτς).