H πολυετής υποτίμηση από την πεθερά του και η «ταξική» αμφισβήτησή του ως αστυνομικού ήταν, ίσως, ο κύριος λόγος που ο 46χρονος φρουρός του πρώην πρωθυπουργού .κ Κ. Σημίτη είχε διαρκείς προστριβές με την πεθερά του, ενώ σε αυτά τα ενδοοικογενειακά επεισόδια περιγράφεται και εμπλοκή της 49χρονης συζύγου του.

Αυτά ήξεραν όσοι τον γνώριζαν τα τελευταία χρόνια, παρότι ο ίδιος απέφευγε να μιλά διεξοδικά στην δουλειά του για τα οικογενειακά προβλήματα του. Η πεθερά του, όπως υποστήριζε, φέρεται να τον θεωρούσε ως «ανάξιο» γαμπρό της κόρη της που ήταν ιατρός-ρευματολόγος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ενώ υπήρξε επιδείνωση των σχέσεών τους λόγω της συγκατοίκησης στο οικογενειακό σπίτι στο Περιστέρι.

Επιπλέον νεώτερα προβλήματα και μεταπτώσεις στις συμπεριφορές υπήρξαν ύστερα από τον θάνατο του αδελφού της συζύγου του προ μερικών ετών από παθολογικά αίτια. Δεν ξέρουμε αν υπήρχαν ενδοοικογενειακά προβλήματα για λόγους εκμετάλλευσης ενός ακινήτου, όπως λέγεται. Ομως ο συνάδελφός μας δεν φαινόταν φιλοχρήματος και δεν μας είχε πει κάτι τέτοιο.

Ηταν ένας πολύ συνεπής και σοβαρός αστυνομικός που έχει υπηρετήσει στα ΜΑΤ, σε υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου και ήταν εκ των βασικών φρουρών του κ. Σημίτη, στη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του την περίοδο 1996-2004 με συνεχή παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είχε ελεγχθεί -δεν διαπιστώθηκε καμιά ευθύνη του όπως και άλλων αστυνομικών- για τους πυροβολισμούς, τον Ιούνιο του 2002, ενός τοξικομανή κατά της κατοικίας του τότε Πρωθυπουργού στην οδό Αναγνωστοπούλου, ενώ είχε χειρισθεί και το θέμα των εμπρηστικών επιθέσεων στο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και στην κατοικία στην Κινέττα του πρώην πρωθυπουργού.

Λίγες ώρες πριν την τραγωδία είχε συνοδεύσει τον κ. Σημίτη σε ταξίδι στα Ιωάννινα. Χωρίς τίποτε να προμηνύει αυτό που θα ακολουθούσε. Είχε εξετασθεί από ψυχολόγους -όπως και σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην φρουρά του κ. Σημίτη- το 2011, χωρίς να διαπιστωθεί ότι είχε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Υπεραγαπούσε την 4χρονη κόρη του, την οποία απέκτησε το ζευγάρι μετά από πολυετείς προσπάθειες. Της τηλεφωνούσε δεκάδες φορές κάθε ημέρα και ήταν το καθημερινό σημείο αναφοράς του. Και τώρα μαθαίνουμε ότι δεν δίστασε αφού είχε σκοτώσει την γυναίκα και την πεθερά του, να πυροβολήσει το κοριτσάκι εν ψυχρώ στο κεφάλι! Είναι ένα πρωτοφανές έγκλημα και η αυτοχειρία, μία απίστευτη τραγωδία…»».

Αυτό επεσήμαναν, μιλώντας προς «Το Βήμα», αστυνομικοί που γνώριζαν την υπηρεσιακή πορεία αλλά και ορισμένα στοιχεία της ιδιωτικής ζωής του 46χρονου αστυνομικού, που σκότωσε στις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας τη 49χρονη σύζυγό του, την πεθερά και την 4χρονη κόρη του, πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Υπολογίζεται ότι ο δράστης πυροβόλησε 7-10 φορές με το υπηρεσιακό όπλο του ενώ σφαίρες βρέθηκαν και στους τοίχους του σπιτιού. Οι σοροί των τεσσάρων θυμάτων της αιματοχυσίας βρέθηκαν το πρωί της επόμενης ημέρας από οικείους της οικογένειας. Παραμένει άγνωστο πως εξελίχθηκε η τραγωδία αφού η πόρτα του σπιτιού στον πρώτο όροφο της κατοικίας στους Αγίους Αναργύρους είχε βρεθεί ανοικτή. Πιθανόν γιατί η μητέρα της 49χρονης ιατρού που διέμενε στο ισόγειο είχε ακούσει φασαρία ή και για άλλον άγνωστο λόγο, είχε ανέβει στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες προσώπων που ήξεραν την συγκεκριμένη οικογένεια «ο 46χρονος ήθελε η πεθερά του να εγκαταλείψει το σπίτι, προκειμένου να μεταφερθεί στο χώρο το ιατρείο της συζύγου του, έτσι ώστε να μην πληρώνει ενοίκιο». Κάτι που αμφισβητούν άλλοι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης πραγματοποιείται έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.