Τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας αναδεικνύει η εκλογή της κυρίας Νέλλης Κάτσου, ως νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Η αντιπρόεδρος της Pharmathen εισέρχεται στο ΔΣ του ΣΕΒ, μαζί με τέσσερα ακόμη νέα μέλη, τα οποία εκπροσωπούν δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και του επιχειρείν. Πρόκειται για τους Μιχάλη Στασινόπουλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Μιχάλη Τσαμάζ του ΟΤΕ, τον Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Development και την Ηρώ Αθανασίου της Unilever.
Οι εν λόγω επιχειρήσεις διαθέτουν έντονη εξωστρέφεια, δυναμισμό και αναπτυξιακές προοπτικές. Η Pharmathen κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της χώρας μας, καθώς πάνω από το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών της προέρχεται από τις διεθνείς αγορές. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια εξωστρέφειας και υγιούς ανάπτυξης.
Η περαιτέρω ανάπτυξή της μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας και της απασχόλησης στον κλάδο αλλά και στην ευρύτερη ελληνική οικονομία.
Σχολιάζοντας την εκλογή της στο ΔΣ του ΣΕΒ, η κυρία Νέλλη Κάτσου αναφέρει τα εξής: «Είναι τιμή μου και μεγάλη ευθύνη να συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ. Με την εκλογή μου ο Σύνδεσμος αναγνωρίζει ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι πυλώνας ανάπτυξης και ελπίδα για την οικονομία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.
Για να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία χρειάζεται εξωστρέφεια, επενδύσεις και αναπτυξιακή πολιτική. Η Pharmathen ακολουθεί με συνέπεια το αναπτυξιακό αυτό μοντέλο, ακόμη και μέσα στην εποχή της κρίσης.
Σε πείσμα των καιρών, επέμεινε να επενδύει στην Ελλάδα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις παγκόσμιες αγορές.
Κατάφερε, έτσι, να γίνει μια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που η καρδιά της χτυπά στην Ελλάδα, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 85 χώρες».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ