Αυτοί είναι οι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, όπως προκύπτουν από δύο καταθέσεις που παρουσιάζει «Το Βήμα» μέσα από τα έγγραφα της δικογραφίας. Οι καταθέσεις είναι του ιδιοκτήτη του σπιτιού της Αναβύσσου που ενοικίασαν για τον καταζητούμενο δραπέτη, αλλά και μιας γυναίκας που εισέπραττε το νοίκι.

Συγκεκριμένα όπως διηγείται ο ιδιοκτήτης, στις 25 Μαΐου 2014 δέχθηκε κλήση στο κινητό του από άνδρα που ενδιαφερόταν να νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο. Του συστήθηκε ως Θεοχάρης και εμφανίστηκε στο ραντεβού ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Αναφέροντας μάλιστα ότι εργάζεται για το Πολεμικό Ναυτικό και έχει αποσπαστεί σε επιχείρηση πετρελαιοφόρων μεγαλοεφοπλιστή, συμφώνησε το νοίκι να είναι 250 ευρώ.
Το άτομο αυτό, σύμφωνα με την κατάθεση, ήταν ηλικίας περίπου 30 χρόνων, γεροδεμένος, χωρίς γένεια και χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση. Του είπε ότι θα έμενε με τη γυναίκα του ονόματι Μαρία, την οποία δεν γνώρισε ποτέ. Συνεχώς του έλεγε ότι ήταν εκτός Αθηνών.
Παράλληλα στην κατάθεση αναφέρεται ότι ο Θεοχάρης του σύστησε έναν επιστάτη ονόματι Νίκο. Γι’ αυτόν του είπε ότι θα έμενε στο σπίτι για 20 μέρες έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες βαψίματος που χρειάζονταν.
Ο Νίκος του συστήθηκε και τον χαιρέτησε. Ήταν 60 χρόνων με έντονα χαρακτηριστικά και μακριά ξανθά μαλλιά. Ήταν ολιγομίλητος και στεκόταν μπροστά σε έναν υπολογιστή. Αργότερα τον είδε να επιβαίνει σε ποδήλατο, ενώ ο Θεοχάρης του είχε πει ότι ο Νίκος έκανε παρέα εκτός σπιτιού με μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, την οποία δεν έφερνε σπίτι. Άλλη φορά του είχε πει ότι θα ερχόταν σπίτι η κόρη του Νίκου. Όπως αποδείχθηκε, ο Νίκος ήταν ο

Η άλλη σημαντική κατάθεση ανήκει σε φαρμακοποιό η οποία εισέπραττε το νοίκι για λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Όπως είπε, το εισέπραττε από άτομο που ονομαζόταν Χάρης Χρυσάκης. Ήταν γύρω στα 40, με καταγωγή από την Κρήτη και έλεγε ότι εργαζόταν στο Λιμενικό.
Είχε ύψος 1,85 μ. με σκουρόχρωμο δέρμα και σπαστά μαλλιά. Έφερε τατουάζ στην κνήμη και ένα ακόμα στον καρπό του χεριού. Πήγαινε πρωινές ώρες στην Ανάβυσσο και έδινε το ενοίκιο στον πατέρα της φαρμακοποιού.
Στην κατάθεσή της πρόσθεσε ότι αναγνώρισε τον Ξηρό να επιβαίνει σε ποδήλατο σε περιοχή της Αναβύσσου.

Καταθέσεις όμως από τους συγγενείς του Χρ. Ξηρού φωτίζουν και τη μη εμφάνισή του στις φυλακές πριν από έναν χρόνο. Έτσι προκύπτει ότι τις ημέρες της αδείας του τον Ιανουάριο 2014 είχε πάει στη Χαλκιδική.
Κατά τη διάρκεια οικογενειακού δείπνου ζήτησε από τον εξάδελφό του να μιλήσουν και του έδωσε ραντεβού την επομένη σε καφετέρια στην περιοχή Κάστρα Θεσσαλονίκης. Του ζήτησε να τον μεταφέρει στην Αθήνα για να αρραβωνιαστεί τη φίλη του και όταν εκείνος αρνήθηκε, τον χαστούκισε.
Έτσι στις 5 Ιανουαρίου ξεκίνησαν για την Αθήνα, έφτασαν στην οδό Αγίας Λαύρας στα Πατήσια, ο Ξηρός του ζήτησε να σταματήσουν γα να ντυθεί, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ…
Για τις συνθήκες της σύλληψής του πάντως από τις καταθέσεις των αστυνομικών δεν προκύπτει το στημένο τροχαίο που διηγείται και η πλευρά Ξηρού.