Κοντά στην εξιχνίαση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η ένοπλη επίθεση που δέχθηκε προ δεκαπέντε ημερών ένας 50χρονος δικηγόρος στην Πεντέλη. Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ., δράστες της επίθεσης με στόχο την αρπαγή ποσού 30.000 ευρώ που μετέφερε το θύμα ήταν δύο αλλοδαποί από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που είχαν επαφή με έναν ομοεθνή τους ο οποίος εργαζόταν στην κατοικία του γνωστού δικηγόρου.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στις 7.30 το πρωί της 3ης Νοεμβρίου έξω από το σπίτι του δικηγόρου στην οδό Φειδίου και μόλις βγήκε, τον πυροβόλησαν με πιστόλι στο πρόσωπο. Στη συνέχεια άρπαξαν την τσάντα του που περιείχε το ποσό και εξαφανίστηκαν. Η σφαίρα χτύπησε ελαφρά τον δικηγόρο στο μάγουλο.
Το θύμα μετέβη μόνος του με το αυτοκίνητό του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνέκριναν στοιχεία της επίθεσης με ένα περίεργο περιστατικό που είχε σημειωθεί προ μερικών εβδομάδων όταν άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στην Αστυνομία λέγοντας ψευδώς ότι 50χρονος δικηγόρος είχε προκαλέσει επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυμάτισε άτομο αγνώστων στοιχείων. Τελικώς αυτή η αναφορά δεν επαληθεύθηκε.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκμεταλλεύθηκαν τη μαρτυρία του 50χρονου ο οποίος από την αρχή εξέφραζε υπόνοιες για εμπλοκή αλλοδαπών στη ληστεία, και ερεύνησαν υλικό από τις καταγραφές καμερών, από μαρτυρίες και αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων.