Την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε ο εντοπισμός ύποπτου φακέλου το πρωί της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. «σήμερα το πρωί στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. επί της λεωφόρου Αθηνών εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο ύποπτος φάκελος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε περιείχε μηχανισμό που εξουδετερώθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Υπολείμματα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες αποστολέας φέρεται να είναι εκδοτικός οίκος στην Κέρκυρα. Το περιεχόμενο του φακέλου σε μέγεθος εγγράφου Α4 εντοπίστηκε μετά από εξέτασή του από ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης των φακέλων και των πακέτων που έχουν ως παραλήπτη υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα υπήρχε μπαταρία, λαμπτήρας και μικροποσότητα πυρίτιδας αλλά δεν υπήρχε πυροκροτητής.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν αποσαφηνίσει τους ακριβείς στόχους του αποστολέα εάν δηλαδή επρόκειτο για φάρσα ή ήθελε να στείλει μήνυμα εκφοβισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 είχαν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο μετά από τρομοκρατική επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» λέγοντας πως είχαν χρησιμοποιήσει όχημα τύπου βαν με 150 κιλά της εκρηκτικής ύλης Ανφο».