Συναγερμός στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. για μπαράζ ένοπλων επιθέσεων από σύμπραξη ποινικών και «ανταρτών πόλης» εν όψει μεταφοράς κρατουμένων στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Οι ελληνικές διωκτικές αρχές αλλά και η ΕΥΠ έχουν σειρά πληροφοριών ότι γνωστοί μεγαλοποινικοί και ορισμένοι αντιεξουσιαστές έχουν συνεννοηθεί εντός και εκτός σωφρονιστικών καταστημάτων ώστε «τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν εξοντωτικές πιέσεις, με κάθε τρόπο». Μάλιστα δεν αποκλείουν να υπάρξει μεγάλη, οργανωμένη επιχείρηση απόδρασης, με χτύπημα στις φυλακές, σε συνέχεια σχετικών πληροφοριών που υπήρχαν και τους προηγούμενους μήνες.
Υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «εξαιρετικά σημαντική απειλή, αφού διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα, ακόμη και η ύπαρξη ενόπλων οργανώσεων – και όχι μόνο». Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας για δικαστικούς λειτουργούς, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και άλλους.
Οπως ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., «έχουμε πληροφορίες για μεγάλη κινητικότητα ορισμένων κρατουμένων με σοβαρή ποινική δράση. Οσο πλησιάζει η ώρα –το επόμενο δίμηνο –να αρχίζουν οι πρώτοι μεγαλοποινικοί να μπαίνουν στις φυλακές Δομοκού όπου θα υπάρχει πλήρης φρούρηση από την ΕΛ.ΑΣ., όπου θα παρεμποδίζεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, θα υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος επισκεπτηρίων κτλ., τόσο θα προσπαθούν να λειτουργούν αποτρεπτικά. Πρώτη ένδειξη είναι ότι θα υπάρξουν εκφοβιστικές ένοπλες επιθέσεις όπως η έκρηξη βόμβας στο ΙΧ της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού κυρίας Μαρίας Στέφη τον Ιούνιο του 2013 αλλά και η καταστροφική βομβιστική επίθεση στην κατοικία της προέδρου Εφετών κυρίας Παρασκευής Καλαϊτζή στο Χαλάνδρι τον Νοέμβριο του 2012. Η συγκεκριμένη δικαστικός είχε δικάσει το «συνδικάτο του εγκλήματος» που σχετιζόταν με την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου. Ξέρουν οι ίδιοι ότι αν αποκοπούν οι δίαυλοι επικοινωνίας τους με συνεργούς εκτός φυλακών αλλά και οι επαφές μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα, ουσιαστικά αδρανοποιούνται και… παρακμάζουν. Αυτή λοιπόν η πίεση που αισθάνονται και το τέλος της ασυδοσίας φοβόμαστε ότι θα εκτονωθεί σε κάτι πολύ άσχημο. Ανάμεσα στα άλλα μια μαζική απόδραση ή μια κατευθυνόμενη εξέγερση στις φυλακές. Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής».
Μάλιστα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι στην κατεύθυνση «σκληρής αντίδρασης» για τη μεταφορά κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού κινούνται ορισμένοι ποινικοί αλλά και άτομα από τον χώρο της επαναστατικής βίας που φέρεται να συνεργάστηκαν και στην περίπτωση της αιματηρής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο τον Νοέμβριο του 2013.
Στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα οποία επικοινώνησε «Το Βήμα» αναφέρθηκαν στην ίδια ροή πληροφοριών. Συμπλήρωσαν δε ότι τα έργα οχύρωσης των φυλακών Δομοκού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί με αλεξίσφαιρες σκοπιές, τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων, διαρρύθμιση χώρων κτλ. Φέρεται όμως να υπάρχουν εμπόδια με τη διαδικασία τοποθέτησης συστήματος αδρανοποιητών κινητών ή εντοπισμού συσκευών λόγω γραφειοκρατικών ή τυπικών δυσχερειών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ