Αθήνα

Για ένατη ημέρα συγκεντρώθηκαν οι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αν και σαφώς λιγότεροι σε αριθμό εν αναμονή και των πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων της Κυριακής.

H παρουσία της αστυνομίας ήταν αρκετά πιο αισθητή την Πέμπτη, ιδιαίτερα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, από το σημείο διεύλευσης των βουλευτών στη Βουλή.

Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν την Πέμπτη και μπροστά στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Και στις δύο πόλεις έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, πέραν των ελληνικών, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας αλλά και της Αργεντινής.

Οι «Αγανακτισμένοι» προετοιμάζονται επίσης για τη νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που έχει κηρυχθεί για την Κυριακή. Στο Σύνταγμα αναμένεται να δώσουν το «παρών» και ομάδες Αγανακτισμένων από άλλες πόλεις της χώρας.

Η συγκέντρωση της Πέμπτης γίνεται στην σκιά του περιστατικού στην Κέρκυρα το προηγούμενο βράδυ, όταν βουλευτές και ευρωβουλευτές που βρίσκονταν σε εστιατόριο στην Κέρκυρα αναγκάστηκαν να διαφύγουν με καΐκι από το εστιατόριο όταν «Αγανακτισμένοι» απέκλεισαν τον χώρο.

Το περιστατικό, στον απόηχο και του «μπλόκου» βουλευτών μέσα στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης, προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο.

Παράλληλα όμως, την Πέμπτη στο πλευρό των Αγανακτισμένων βρέθηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα ανέφερε πως την Παρασκευή πούλμαν με ιερωμένους θα πάει στο Σύνταγμα.

Ο μητροπολίτης ανέφερε επίσης πως «στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της περιοχής Αιγιαλείας από 12 έως 12.30 το μεσημέρι».