O Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν… άτυπο μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα»! Οπως προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας, τουλάχιστον ένα από τα οχήματα που έχει κλέψει το είχε παραδώσει στον Νίκο Μαζιώτη και σε άλλα μέλη της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, το μπλε Renault, με το οποίο η Αστυνομία εκτιμά ότι θα γινόταν επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το είχε κλέψει η ομάδα Παλαιοκώστα τον Αύγουστο του 2007 από τη Θεσσαλονίκη. Ο 44χρονος καταζητούμενος ποινικός, ο οποίος έχει προχωρήσει σε απαγωγές επιχειρηματιών και απέδρασε δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, φαίνεται ότι ήταν το κρυφό «ατού» της νέας γενιάς τρομοκρατών.

Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο, το οποίο επαληθεύει με τον πιο επίσημο τρόπο τις σχέσεις ποινικών με ένοπλες οργανώσεις, αποκαλύφθηκε από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη συμπρωτεύουσα. Το ενδιαφέρον των αξιωματικών εστιάστηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» τα τελευταία 24ωρα πριν από τη σύλληψή τους και με το οποίο φαίνεται ότι σχεδίαζαν αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το αυτοκίνητο «χάθηκε» μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων και βρέθηκε στις 26 Απριλίου καμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά στη Λαμπρινή. Σε αυτό ανακαλύφθηκαν μία σφαίρα, βαριοπούλες και μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι ενός επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Ερευνώντας όμως τις συνθήκες της κλοπής βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη αποκάλυψη για τον ρόλο του Παλαιοκώστα και για το «κλιμάκιο» Θεσσαλονίκης του «Επαναστατικού Αγώνα». Οπως διαπιστώθηκε, το βράδυ της 31ης Αυγούστου τουλάχιστον δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία, ο οποίος κοιμόταν με την οικογένειά του, και άρπαξαν τα κλειδιά δύο αυτοκινήτων. Το ένα ήταν το μπλε Renault Scenic που χρησιμοποιούσε ο «Επαναστατικός Αγώνας». Το δεύτερο ήταν ένα τζιπ μάρκας Ηyundai Santa Fe, το οποίο έξι μήνες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2008, το χρησιμοποίησε η συμμορία του Βασίλη Παλαιοκώστα για να επιτεθεί σε χρηματαποστολή αλυσίδας σουπερμάρκετ στην περιοχή της Επανομής! Την ώρα που το αυτοκίνητο της εταιρείας βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης τέσσερα άτομα γάζωσαν με 50 σφαίρες το θωρακισμένο όχημα και στη συνέχεια κατέβηκαν από το τζιπ και άρχισαν να το χτυπούν με βαριοπούλες. Από το παράθυρο του συνοδηγού έριξαν μέσα έναν πυρσό, όμως οι υπάλληλοι της εταιρείας security κατόρθωσαν να ξεφύγουν και οι ληστές έφυγαν άπραγοι. Το κλεμμένο Ηyundai Santa Fe βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε μικρή απόσταση. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας ήταν έργο της ομάδας Παλαιοκώστα, όταν το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποίησαν έφοδο στο κρησφύγετό του στη Σουρωτή Χαλκιδικής και τον συνέλαβαν για την απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γιώργου Μυλωνά. Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν δύο όπλα, τα οποία διαπιστώθηκε από τις βαλλιστικές έρευνες ότι ήταν αυτά με τα οποία είχε πυροβοληθεί το όχημα της χρηματαποστολής στην Επανομή. Σημειώνεται ότι, με βάση ευρήματα στη Σουρωτή, οι αξιωματικοί διαπίστωσαν πως η ομάδα Παλαιοκώστα είχε προχωρήσει σε ακόμη δύο ληστείες στη συμπρωτεύουσα: η πρώτη τον Ιούλιο του 2006 στην Εθνική Τράπεζα στον Φοίνικα- απ΄ όπου άρπαξαν και ένα όπλο-, και η δεύτερη τον Μάιο του 2008 στο υποκατάστημα της Αlpha Βank στο Πανόραμα.

Το… κλιμάκιο του Βορρά
«Το εύρημα αυτό δημιουργεί ένα νέο πεδίο ερευνών» ανέφεραν ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για το κλεμμένο Renault. «Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι ο Παλαιοκώστας και συνεργοί του αποτελούσαν το “κλιμάκιο” του “Επαναστατικού Αγώνα” στη Θεσσαλονίκη.

Ο καταζητούμενος ποινικός μέσω γνωριμιών στις φυλακές με δύο κρατούμενους αντιεξουσιαστές άρχισε να τροφοδοτεί με όπλα, οχήματα και χρήματα τον “Επαναστατικό Αγώνα”.

Ενδεικτικό μάλιστα μιας αδυναμίας της ένοπλης αυτής οργάνωσης ήταν ότι απέφευγε να κλέβει οχήματα διότι τα μέλη της δεν είχαν σχετική πείρα.

Ετσι, για την επίθεση που πιθανώς σχεδίαζαν στη ΓΑΔΑ ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν ένα ΙΧ που είχε κλαπεί από την ομάδα Παλαιοκώστα πριν από τρία χρόνια».