Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie. Για 4η συνεχόμενη χρονιά «ανέβηκε» στο βάθρο των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Παράλληλα, αναδείχθηκε ως μία από τις πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, η AbbVie κατατάσσεται στην τρίτη θέση της έρευνας «Best Place to Work 2018» για την κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζομένους. Βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο των «πρωταθλητών» με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση το 2015 και το 2017 και τη δεύτερη θέση το 2016.

«Το κλειδί της επιτυχίας μας είναι οι άνθρωποί μας» τόνισε ο γενικός διευθυντής της AbbVie, κ. Πασχάλης Αποστολίδης και συνέχισε: «Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι για τη διάκριση αυτή. Χτίζοντας πάνω στην ειλικρίνεια, στην επικοινωνία, στον σεβασμό και στην ομαδικότητα συνεχίζουμε να δουλεύουμε με μεράκι και αισιοδοξία για το μέλλον. Το πάθος, το όραμα, η ικανότητα, η εξέλιξη, η καινοτομία των ανθρώπων μας και οι αξίες της εταιρείας μας είναι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και να ξεκλειδώνουμε διαρκώς νέες επιτυχίες».
Από την πλευρά του, ο κ. Θωμάς Κούγκουλος, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της AbbVie, δήλωσε σχετικά: «Από τη γένεση της AbbVie, το 2013, οραματιζόμασταν μια διαφορετική βιοφαρμακευτική εταιρεία που θα προσφέρει καινοτόμους θεραπείες και θα συμβάλλει θετικά στη ζωή των ανθρώπων. Φιλοδοξούσαμε και καταφέραμε να γίνουμε εργοδότης επιλογής, ενεργός και υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Εφέτος γίναμε πλέον 5 ετών και νιώθουμε υπερήφανοι διότι, κάνοντας τον απολογισμό μας, θεωρούμε ότι κατορθώσαμε να εκπληρώσουμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό το όραμά μας. Η καταξίωση αυτή είναι απόρροια μιας διαρκούς και συστηματικής προσπάθειας. Οι άνθρωποί μας αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιό μας και η αυξημένη μέριμνα για το εργασιακό μας περιβάλλον αποτελεί στρατηγική επιλογή. Επενδύουμε σε προγράμματα επιμόρφωσης και στοχευμένα πλάνα ανάπτυξης των ανθρώπων μας, επιβραβεύουμε πρωτοβουλίες που προωθούν την αριστεία. Ο εργασιακός μας χώρος αντικατοπτρίζει την κουλτούρα μας και τη σημασία που δίνουμε στην ποιοτική ανάπτυξη. Οι ανοιχτοί και σύγχρονοι χώροι μας δεν εξυπηρετούν απλά την εργασιακή μας καθημερινότητα, αλλά είναι διαμορφωμένοι ώστε να ενισχύονται η διάδραση, η επικοινωνία, η δημιουργική σκέψη και η χαλάρωση. Η υιοθέτηση ευέλικτου ωραρίου, η παροχή της άνεσης και των μέσων για εργασία εκτός γραφείου, οι ομαδικές δραστηριότητες και οι διατμηματικές συνέργειες οικοδομούν κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Η προσπάθειά μας αυτή αντικατοπτρίζεται και στη σταθερή μας παρουσία στις πρώτες θέσεις της ετήσιας έρευνας «Best Work Places» για 4η συνεχόμενη χρονιά».
Παράλληλα, η AbbVie αναδείχθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το Ινστιτούτο Great Place to Work® ως μία από τις πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη. Στον κατάλογο με τις πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2018, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η AbbVie κατατάσσεται στην έκτη θέση και βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών βιοτεχνολογίας και των φαρμακευτικών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ισες ευκαιρίες για όλους

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι από 2.800 εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη συμμετείχαν στην έρευνα για τη σύνταξη της λίστας των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2018. Η έρευνα αξιολόγησε τις απόψεις των εργαζομένων σχετικά με την ηγεσία, την καινοτομία, την απουσία διακρίσεων, την εταιρική κουλτούρα και την εμπιστοσύνη.
Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί αναγνώριση της σταθερής δέσμευσης της AbbVie στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο παρέχει ίσες ευκαιρίες για όλους, καλλιεργεί την καινοτομία, τη συνεργασία και την προσωπική εξέλιξη. Η AbbVie έχει δημιουργήσει πολλά προγράμματα καλλιεργώντας στρατηγικά ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους της. Σε αυτά προστίθενται πολύ σημαντικά προγράμματα ενσυναίσθησης ασθενών και νοσημάτων, καθώς και η «Εβδομάδα Δυνατοτήτων» – «Week of Possibilities», το παγκόσμιο πρόγραμμα εθελοντισμού της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι η AbbVie διακρίθηκε ως εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες συγκαταλέγονται οι Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ