Χρεοκόπησε ο όμιλος εταιρειών Sears και Kmart

Στο Αρθρο 11 του αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα προσέφυγε την περασμένη Δευτέρα ζητώντας προστασία από τους δανειστές της η Sears Holdings. Η εταιρεία που άλλοτε κυριαρχούσε στον επικερδέστατο κλάδο των εμπορικών κέντρων (malls) στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε – όπως και όλος ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων άλλωστε… – τον έντονο ανταγωνισμό από τις διαδικτυακές εταιρείες λιανικής, όπως είναι η Amazon.
Η Sears Holdings, η οποία εκτός από την αλυσίδα Sears ελέγχει και την επωνυμία Kmart, πρόκειται να κλείσει εκατοντάδες καταστήματα και να εκποιήσει ακίνητα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 5 δισ. δολάρια. Η εταιρεία συμμετοχών απασχολεί πλέον περίπου 90.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ.
Προ πενταετίας απασχολούσε 246.000 εργαζομένους και λειτουργούσε περισσότερα από 3.000 καταστήματα με την επωνυμία Sears. Υπήρξε η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ προτού την ξεπεράσει η Walmart τη δεκαετία του 1980. Στάση πληρωμών κήρυξε επειδή δεν μπόρεσε να καταβάλει δόση 134 εκατ. δολ. την περασμένη Δευτέρα.
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk