Χαμηλή αξιολόγηση για τις εισηγμένες

Χαμηλή αξιολόγηση για τις εισηγμένες | tovima.gr

Σύμφωνα με την έρευνα, 4 στις 10  εταιρείες έχουν υιοθετήσει τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΚΕΔ)

Τέσσερις στις 10 έχουν συντάξει δικό τους κώδικα εταιρικής  διακυβέρνησης και 2 στις 10  εφαρμόζουν τον κώδικα του ΣΕΒ, αν και έχει αντικατασταθεί από τον ΕΚΕΔ.

Επτά στις 10 επιχειρήσεις δεν έχουν υιοθετήσει διαδικασία αξιολόγησης του διοικητικού συμβουλίου. Εξι στις 10 δεν προέβησαν στη σύσταση επιτροπής αποδοχών και 7 στις 10 δεν προέβησαν σε σύσταση επιτροπής ανάδειξης υποψηφιοτήτων.

Τέσσερις στις 10 εισηγμένες έχουν τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ λιγότερα του 1/3 του συνόλου των μελών.

Δύο στις 10 δεν δημοσιοποιούν ούτε τα βιογραφικά ούτε τη θητεία των μελών του ΔΣ και 7 στις 10 δεν έχουν προβεί στη σύσταση επιτροπής ανάδειξης υποψηφιοτήτων. Εξι στις 10 δεν έχουν προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής αμοιβών, 5 στις 10 δεν γνωστοποιούν τον αριθμό των συνεδριάσεων του ΔΣ, καθώς και την παρουσία των μελών σε αυτές τις συνεδριάσεις. Πέντε στις 10 δεν έχουν υιοθετήσει διαδικασία αξιολόγησης των μελών του ΔΣ, 3 στις 10 έχουν πρόεδρο ΔΣ εκτελεστικό μέλος και αντιπρόεδρο μη εκτελεστικό. Επτά στις 10 έχουν πρόεδρο και αντιπρόεδρο ΔΣ εκτελεστικά μέλη.

Η πλειονότητα των μελών του ΔΣ (9 στους 10) έχουν εμπειρία σε χρηματοοικοομικά θέματα αλλά γνώσεις σε θέματα πληροφορικής και τεχνολογίας έχει μόνο το 39%. Εξι στους 10 γνωρίζουν από ιδιωτικά κεφάλαια και επενδύσεις, 5 στους 10 νομικά και 5 στους 10 μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις.

Πέντε στις 10 επιχειρήσεις δεν παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες για περιβαλλοντικά θέματα, 6 στις 10 δεν παρέχουν πληροφορίες για εργασιακά θέματα και 7 στις 10 δεν παρέχουν πληροφόρηση για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μία στις 10 επιχειρήσεις δεν δημοσιοποιεί πολιτική αποδοχών, 5 στις 10 που δημοσιοποιούν πολιτική αποδοχών το περιεχόμενο της πολιτικής δεν συμμορφώνεται γενικώς με τις κανονιστικές απαιτήσεις, 3 στις 10 δεν δημοσιοποιούν έκθεση αποδοχών, ενώ 8 στις 10 που δημοσιοποιούν πολιτική αποδοχών προσφέρουν και μεταβλητές αποδοχές στα μέλη του ΔΣ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk