Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή για την εξελισσόμενη υγειονομική κρίση είχε εξάρσεις και εντάσεις, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Κατεγράφησαν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες, υψώθηκαν οι τόνοι, αλλά είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι ομιλίες ήταν εν πολλοίς τεχνικές, επί του συγκεκριμένου θέματος, και δεν ξέφυγαν από αυτά καθαυτά τα θέματα της διαχείρισης του πανδημικού φαινομένου. Ανεξαρτήτως των όποιων διαφορετικών απόψεων, οι πολίτες ένιωσαν ότι οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ασχοληθεί πραγματικά με τα τρέχοντα προβλήματα της Υγείας, την κατάσταση και τις ανάγκες των νοσοκομείων, τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, τις αγωνίες και την αδημονία των πολιτών. Από αυτή την άποψη ήταν πράγματι ελπιδοφόρος η συζήτηση. Αν επεκταθεί και σε άλλα θέματα και προβλήματα της δημόσιας ζωής, ωφελημένος θα βγει ο ελληνικός λαός.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, παρά ταύτα, κοινός τόπος δεν προέκυψε, καθώς η διάσταση απόψεων παρέμεινε μεγάλη και αγεφύρωτη. Προφανώς λόγω διαφορετικής οπτικής. Ο Πρωθυπουργός ήθελε την κρίση ελεγχόμενη και την κυβερνητική προσπάθεια επιτυχημένη και κατά την εξέλιξη του δεύτερου κύματος, ενώ ο κ. Τσίπρας αμφισβητούσε την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, αποδίδοντας κυρίως ευθύνες για την ένταση του φαινομένου στη Βόρεια Ελλάδα. Οπως και να έχει πάντως, η πανδημία είναι μπροστά, οι επόμενοι μήνες, παρά την ελπίδα των εμβολίων, θα είναι δύσκολοι και κατά τα φαινόμενα θα προσφερθούν νέες ευκαιρίες για ανάλογες συζητήσεις.
Η διεκδίκηση του Κέντρου
Κατά μία εκδοχή πάντως η επιλογή της ήπιας αντιπαράθεσης εντός του πλαισίου της υγειονομικής κρίσης σχετίζεται με τη διεκδίκηση του Κέντρου, για την κατάκτηση του οποίου ερίζουν τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του επισημοποίησε τη διεκδίκησή του με τρόπο καθαρό και ευθύ. Και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αγκομαχά στις δημοσκοπήσεις και κρίνει ότι χωρίς να βάλει πόδι στο Κέντρο προκοπή δεν θα εύρει, επέλεξε την αντιπαράθεση ακριβώς επί του υγειονομικού πεδίου. Αλλά και η κυρία Γεννηματά, η οποία νιώθει τη διεκδίκηση του χώρου της από τους δύο μονομάχους, κινήθηκε αναλόγως, υπερασπιζόμενη μετά πάθους το ΕΣΥ, με τη δημιουργία του οποίου είναι προσωπικά συνδεδεμένη, καθότι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξή του.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω